45 ημέρες στην Ελλάδα ο νεαρός Σουηδός - Ερωτηματικό αν έχει νοσήσει ξανά

45 ημέρες στην Ελλάδα ο νεαρός Σουηδός - Ερωτηματικό αν έχει νοσήσει ξανά

Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών - Νοσηλεύεται στη μονάδα Covid-19

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Χανίων μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο 21χρονος Σουηδός και το οποίο αποδείχθηκε θετικό. Ο νεαρός εργάζεται σε εταιρία τηλεφωνικής και διαδικτυακής υποστήριξης που έχει τα γραφεία της στα Χανιά (σε κτίριο παραπλεύρως της εθνικής οδού) και φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο κυρίως εντός του εργασιακού του περιβάλλοντος. 

Από το νοσοκομείο έχει ξεκινήσει ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών του 21χρονου Σουηδού, οι οποίες αφού εντοπιστούν θα υποβληθούν σε τεστ για να διαπιστωθεί αν έχουν και αυτές νοσήσει.

Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο νεαρός φέρεται να είχε νοσήσει και κατά το παρελθόν όταν ακόμα βρισκόταν στη Σουηδία (όπου ως γνωστόν η χώρα απέφυγε να επιβάλει καραντίνα κι αντ’ αυτού εφάρμοσε κυρίως εθελούσια μέτρα, μετρώντας έως τώρα περίπου 55.000 κρούσματα και 5000 νεκρούς), ενώ διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με τον ιό κατά την άφιξή του στην Αθήνα όπου και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν ολοκλήρωσε την καραντίνα των 14 ημερών ή αν αγνόησε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ταξίδεψε στα Χανιά ως φορέας του κορωνοϊού. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πάντως το ενδεχόμενο στα Χανιά να νόσησε για τρίτη φορά. 

Για την περίπτωση πάντως του 19ου κρούσματος στην Κρήτη έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα βρίσκεται 45 ημέρες, ενώ στα Χανιά διαμένει στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Κυδωνίας σε ένα από τα σπίτια που έχει μισθώσει η εν λόγω εταιρία στα Χανιά.

Ο νεαρός επισκέφθηκε τα ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων χθες το πρωί με πόνους στο στήθος με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε τεστ το οποίο αποδείχθηκε θετικό. Το ενθαρρυντικό είναι ότι παραμένει απύρετος με καλή οξυγόνωση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ή αύριο θα υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ.

Προς το παρών νοσηλεύεται στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Χανίων.

 

Πηγή: eparxies.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ