Αγωνιστική υποδοχή στον Κ.Σκρέκα

Αγωνιστική υποδοχή στον Κ.Σκρέκα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων

Με αγωνιστικότητα και "θέρμη" υποδέχτηκαν τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χανίων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Εκφράστηκε η αντίθεσή τους στους δασικούς χάρτες και γενικότερα "στη δασική πολιτική ως εργαλεία ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων, καταστροφής της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, ξεκληρίσματος των βιοπαλαιστών αγροτών και συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια, επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων και καταστροφής των δασών και του περιβάλλοντος".

αγρότες χανιά σκρέκας

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πολυμελής αντιπροσωπεία από τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους συναντήθηκε με τον υπουργό και του έθεσε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

Φαίνεται ότι με το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούν να ασκηθούν πιέσεις και να έχουμε κάποια αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση μέχρι να δούμε τα αιτήματά μας να υλοποιούνται στην πράξη.

Τα αιτήματα

  • Να μην επιβαρυνθεί ο αγροτικός κόσμος και τα άλλα λαϊκά στρώματα το τέλος των αντιρρήσεων όπως και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις αφού καμία ευθύνη για τη νέα αυτή ανατροπή στη ζωή τους, δεν έχουν.
  • Να εξασφαλίσει τη συνέχεια της χρήσης της βοσκής και οχι τη μετατροπή των όποιων δασικών εκτάσεων βόσκονται σε περιοχές εγκατάστασης ανεμογεννητριών
  • Να δοθεί η δυνατότητα χρήσης των δασικών εκτάσεων που κατά το παρελθόν εκχερσώθηκαν χωρίς άδεια για αλλαγή της χρήσης και καλλιεργούνται για λόγους επιβίωσης, από βιοπαλαιστές αγρότες.
  • Να μην χαθεί καμία επιδότηση.
  • Να εξασφαλιστεί μεγάλη και επαρκής παράταση του χρόνου άσκησης των αντιρρήσεων που είναι απαραίτητη λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν, (οικονομικών, μετανάστευσης, όρων δημοσιότητας) αλλά και από τη πανδημία.
  • Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο προσωπικό, τα μέσα και οι πόροι στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρώνονται εγκαίρως οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

 

Δείτε επίσης:

Δέσμευση Σκρέκα από τα Χανιά για λύση στο ζήτημα με τους δασικούς χάρτες!

Με πανό υποδέχθηκαν τον Σκρέκα στα Χανιά οι αγρότες

Προετοιμάζονται για την συνάντηση με το Σκρέκα για τους δασικούς χάρτες

Στα Χανιά ο Κώστας Σκρέκας

Δέσμευση Σκρέκα: Δεν θα χαθεί ούτε σπιθαμή Κρητικής γης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ