Αποσωληνώθηκε το κοριτσάκι που κινδύνευσε να πνιγεί από το φυστίκι

Newsroom
Newsroom

Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του παιδιού από τη Σαντορίνη

Συγκρατημένη αισιοδοξία επιδεικνύουν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ οι οποίοι παρακολουθούν το 4χρονο κοριτσάκι από τη Σαντορίνη. Το παιδάκι κινδύνευσε σοβαρά να πνιγεί από ένα φυστίκι, τμήματα του οποίου είχαν σφηνώσει στον δεξιό πνεύμονα.

Μολονότι το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση του ξένου σώματος, τα νέα θεωρούνται καλά καθώς ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στη διαδικασία της αποσωλήνωσης και πλέον είναι σε θέση να υποστηρίζει μόνο της την αναπνοή της.

Όπως είχε γράψει το Cretalive, ο καρπός σφήνωσε στον λαιμό του παιδιού προκαλώντας του μεγάλη δυσχέρεια στην αναπνοή. Η εσπευσμένη, ωστόσο, μεταφορά του από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο και η άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο αποδείχθηκαν σωτήριες.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 29 Νοεμβρίου και αρχικά το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στην Κρήτη. Αμέσως μετά το χειρουργείο εισήχθη διασωληνωμένο στη ΜΕΘ και πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία της αποσωλήνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ένα φυστίκι παραλίγο να σκοτώσει το παιδί...

Αερογέφυρα ζωής για 4χρονο κοριτσάκι!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ