Βενιζέλειο: Υπογραφές για την μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου

Newsroom
Newsroom

Την σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, προϋπολογισμού 204.026 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». 

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν οι: Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, η αν. διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Χρυσούλα Πουλινάκη, η προϊσταμένη του τμήματος δομών περιβάλλοντος Π.Ε. Ηρακλείου Άννα Ροβίθη, το στέλεχος της υπηρεσίας Γιάννης Νικολούδης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Αντώνης Τσάπαλης. 

Το αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη ομβρίων και ηλεκτροφωτισμού. Ενδεικτικά: 

-Χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης με διαμόρφωση και οργάνωση καθορισμένων χώρων.

-Διευθέτηση της κυκλοφορίας με μονοδρομήσεις, ορισμό πυλών εισόδου – εξόδου και κυκλοφοριακή σύνδεση με το αστικό δίκτυο.

-Κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

-Κατασκευή πεζοδρομίων.

-Διαμόρφωση χώρων πρασίνου.

-Οργάνωση χώρων αναψυχής.

-Μελέτη προσβασιμότητα ΑΜΕΑ

-Δίκτυο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων περιμετρικά  του νοσοκομείου 

-Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των περιφερειακών δρόμων, περιμετρικά των κτιρίων, των χώρων στάθμευσης. Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, πρόταση αντικατάστασης πεπαλαιωμένων και ενεργοβόρων, εγκατάσταση νέων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Η ανακοίνωση του Διοικητή του Βενιζελείου

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Κώστας Τερζάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Συνεχίζεται η αναβάθμιση του Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ» με την υπογραφή της Σύμβασης ανάθεσης της μελέτης «Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ», έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης 2014-2020»

Με το έργο αυτό θα αντιμετωπισθούν σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου όπως:
Κυκλοφορία Οχημάτων εντός του οικοπεδικού χώρου, σύνδεση με τις παρακείμενες, οδούς, στάθμευση (οριοθέτηση-διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης).
Σήμανση
Κίνηση πεζών (προσωπικό, ασθενείς, επισκέπτες) καθώς και διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ
Δημιουργία υπαίθριων χώρων αναψυχής
Διάθεση ομβρίων περιβάλλοντος χώρου
Ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού περιβάλλοντος χώρου
Ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια της αναβάθμισης του Νοσοκομείου τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, το Υπουργείο Υγείας, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη, την 7η ΥΠΕ Κρήτης και την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μας" 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ