Βλατάκης: "Η μάσκα είναι το εμβόλιο που έχουμε αυτή τη στιγμή"

Τι λέει για την τουριστική σεζόν αλλά και τη σύγχυση με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης

Αντέχει ακόμα ο τουρισμός στην Κρήτη! Ο μεγάλος στόχος που είχαν θέσει απ' την αρχή, πριν ανοίξει αυτή η σεζόν, οι επιχειρηματίες του κλάδου έχει πιαστεί: "Είμαστε στο 30% σε σχέση με πέρυσι" δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης. Με πιο απλά... μαθηματικά, στη μεγαλόνησο έχουν καταφθάσει μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη γύρω στους 1.200.000 τουρίστες, μόνο από το εξωτερικό, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία από τα αεροδρόμια της Κρήτης τα οποία και επικαλέστηκε ο κ. Βλατάκης.

"Ευελπιστούμε ότι η σεζόν θα συνεχιστεί και τον Οκτώβρη, αν μας αφήσουν" τόνισε ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης. Προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν και για τον Νοέμβρη, ενώ παραμένουν ανοιχτές κάποιες αγορές, σε αντίθεση με κάποιες άλλες που έκλεισαν (πχ. Ολλανδία).

"Η μάσκα είναι το εμβόλιο που έχουμε αυτή τη στιγμή"

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η πιο βαριά οικονομική βιομηχανία της χώρας και του νησιού παραμένει όρθια. "Κάνουμε το χρέος μας" υπογραμμίζει ο κ. Βλατάκης. Και παρότι έκανε λόγο για "άδικη στοχοποίηση" της Κρήτης με την λήψη των περιοριστικών μέτρων σε Χανιά και Ηράκλειο (με συνέπεια το νησί να μπει στην μαύρη λίστα χωρών του εξωτερικού), ο ίδιος κάλεσε τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την προστασία της δημόσιας (και ατομικής) υγείας: "Εγώ, αν με δείτε, κυκλοφορώ και με μάσκα και προσωπίδα. Να κυκλοφορούμε με μάσκα, είναι το εμβόλιο που έχουμε αυτή τη στιγμή. Να τηρούμε τα μέτρα, διότι εάν δεν έχουμε κρούσματα, θα έχουμε τουρισμό. Εάν έχουμε τουρισμό, θα έχουμε και κάποια οικονομικά οφέλη για να αντέξουμε και το χειμώνα. Είναι μία εξίσωση που πρέπει να τη λύσουμε κατ' αυτό τον τρόπο".

Ο κ. Βλατάκης αναφέρθηκε και στην σύγχυση και τις παλινωδίες που δημιουργήθηκαν με τα τεστ κορωνοϊού (που αρχικά βγήκαν θετικά κι εν συνεχεία αρνητικά) σε μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff. (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Όπως είναι λογικό, αναφύεται ένας προβληματισμός σε σχέση με την εγκυρότητα των ελέγχων από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. 

Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης αντιπεράταξε ότι "έχουμε την τύχη να βρίσκεται στο Ηράκλειο ένα από τα καλύτερα διαγνωστικά κέντρα στην Ευρώπη, του οποίου ηγείται ο κ. Σουρβίνος, το οποίο κέντρο έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του".

"Τέλος καλό, όλα καλά. Κρατάμε τα ευτράπελα, κρατάμε αυτά που μας εξέθεσαν, δυστυχώς" παρατήρησε ο κ. Βλατάκης, ο οποίος ήταν αδύνατο να προσπεράσει την ταχύτητα με την οποία αναμεταδίδονται οι δυσάρεστες και αρνητικές ειδήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Εκθέτουν έναν πολύ ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της κρουαζιέρας για τον οποίο έχουν ληφθεί υψηλότατα και αυστηρότατα κριτήρια" επισήμανε, χρησιμοποιώντας μια λαϊκή ρήση που βρίθει σοφίας: "Προς το παρόν δεν ελέγχεται η αξιοπιστία αυτών των κέντρων. Καμιά φορά είναι και θέμα κόστους. Τη σημερινή δύσκολη εποχή, παίζει μεγάλη σημασία και το κόστος. Τελικά αποδεικνύεται ότι το φθηνό είναι και ακριβό".

 

 

φωτογραφία imageonline

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ