Διήμερο πολιτιστικών δράσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο Χερσονήσου

Newsroom
Newsroom

Μαθητές του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου θα συμμετέχουν για δύο ημέρες από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τη 13.00 το μεσημέρι σε μια διαφορετική καλλιτεχνική παρέμβαση – γκράφιτι

Με ένα διήμερο δράσεων την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου για την βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα των μαθητών συμμετέχει φέτος ο Δήμος Χερσονήσου στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Μαθητές του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου θα συμμετέχουν για δύο ημέρες από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τη 13.00 το μεσημέρι σε μια διαφορετική καλλιτεχνική παρέμβαση – γκράφιτι στην οδό μπροστά από το δημαρχείο και τα σχολικά συγκροτήματα. Κατά τη διάρκεια του διημέρου,  μουσικά δρώμενα με τους Βαγγελιώ Φασουλάκη και Νίκο Βογιατζάκη θα πλαισιώσουν τη δράση. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού, ενώ από τη δυτική πλευρά δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων.

Ο Δήμος Χερσονήσου είναι ένας από τους πλέον ενεργούς Δήμους της Ελλάδας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, με πλήθος δράσεων και συμμετοχών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και μια ειδική προσέγγιση αναφορικά με τον συμπεριληπτικό σχεδιασμό της πόλης και του δημόσιου χώρου, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 

Περισσότερες πληροφορίες για την καλλιτεχνική παρέμβαση – γκράφιτι οδού: Πρόκειται για μια καλλιτεχνική παρέμβαση σε οδούς, διαβάσεις και διασταυρώσεις του οδικού δικτύου προκειμένου να  αναδειχθούν σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας ή/και χρειάζεται να ανασχεδιαστούν με την προσθήκη μεγαλύτερων πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων και νησίδων. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ανασχεδιασμός του οδικού χώρου, όπως θα έπρεπε να είναι μέσα από μια ολοκληρωμένη κατασκευαστική παρέμβαση/ανάπλαση. 

Το διήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα δράσεων χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο από το πρόγραμμα «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023», – ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 15.000,00 ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Χερσονήσου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ