Δωρεάν rapid test σε Πλατανιά και Κίσσαμο

Δωρεάν rapid test σε Πλατανιά και Κίσσαμο

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα

Δωρεάν rapid test στους κατοίκους του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά:

"Ο Δήμος Πλατανιά σας ενημερώνει ότι , σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της 7ης ΥΠΕ, θα πραγματοποιηθούν, δωρεάν για το κοινό, τεστ ανίχνευσης του ιού COVID 19 την Πέμπτη 18 Μαρτίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ταυρωνίτη, παραπλεύρως της Π.Ε.Ο. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου στο κεντρικό δημοτικό κατάστημα, στο Γεράνι, έπειτα από κρούσμα σε υπάλληλο, αν και δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου παρέμειναν κλειστές  κι έγινε προληπτική απολύμανση στους χώρους του. Την Τετάρτη 17 και  την Πέμπτη 18 Μαρτίου το ΚΕΠ στο Δημαρχείο Γερανίου θα παραμείνει κλειστό .  Οι υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ (/τ.Β/13-3-2021) για τα μέτρα πρόληψης κατά του COVID 19, δηλαδή μόνο τηλεφωνικά ή υποχρεωτικά με ραντεβού για επείγουσες περιπτώσεις και με το αναγκαίο προσωπικό". 

Την Παρασκευή τα τεστ στην Κίσσαμο

Αντίστοιχα, στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου τονίζονται τα εξής:

"Την Παρασκευή 19-03-2021 θα πραγματοποιηθούν στην Κίσσαμο έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) για τους δημότες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Οι έλεγχοι θα είναι δωρεάν για όλους και θα διεξαχθούν στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (πίσω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου), από τις 10:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ.

Οι πολίτες πρέπει να προσέρχoνται πεζοί, έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία, ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση αυτή συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Κισσάμου".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ