Δράσεις για την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Δράσεις για την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Οι μαθητές τηρώντας όλα τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος

Την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, για την οποία κάθε χρόνο διοργανώνονται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε πολλές πόλεις, τίμησαν οι μαθητές του ΣΤ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι μαθητές και ο δάσκαλός τους:

"Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε συμπεριφορές, να προβληματιστούμε, να σχεδιάσουμε πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας ως πεζοί, να μπορούμε να περπατάμε κι όχι απλά να μεταφερόμαστε! Στα θύματα του αυτοκινήτου δεν υπολογίζονται μόνο οι πεζοί αλλά και οι πάσχοντες από τις ασθένειες της καθιστικής ζωής.

8ο Δημοτικό χανίων

Εξάλλου η προστασία της κυκλοφορίας των πεζών συμβάλει στην ευημερία και στην υγεία των πολιτών κι αποτελεί ένδειξη πολιτισμού. Όλοι όσοι έχουμε επισκεφτεί σύγχρονες πόλεις με σεβασμό απέναντι στον πολίτη εντυπωσιαζόμαστε από τα μεγάλα, καθαρά και καλής ποιότητας πεζοδρόμια, τους μεγάλους ποδηλατοδρόμους και την πειθαρχημένη οδική συμπεριφορά! Εξάλλου είναι δικαίωμά μας…

Η τάξη μας το Στ΄2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων συμμετείχε στην Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο προσκαλώντας τον κ. Φραγκιουδάκη Αντώνη από τον Ποδηλατικό Αθλητικό Όμιλο Χανίων Κύδων να μας μιλήσει και να μας εξηγήσει πως θα μπορούσαμε, να βάλουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας, κάτι που είναι αναγκαίο ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή του Κορωνοϊού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, με όσο το δυνατόν λιγότερους κινδύνους.

8ο Δημοτικό χανίων

Στο παρκάκι που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας, μαζί και με το δάσκαλό μας Βαγγέλη Παγωνίδη πραγματοποιήσαμε ένα βιωματικό μάθημα με πρωταρχικό στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς! Το σίγουρο είναι ότι η σημερινή ημέρα- 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο- δεν αποτελεί για εμάς τους μαθητές και μαθήτριες του Στ΄2 έτσι απλά μόνο  μια ακόμα Παγκόσμια ημέρα όπως τόσες άλλες, αλλά  την έναρξη για αλλαγή συμπεριφοράς όχι μόνο δική μας, και της οικογένειάς μας αλλά και της τοπικής μας κοινωνίας. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετά ν΄ αλλάξουμε τον κόσμο όλο! Ας το ξεκινήσουμε! Από σήμερα…

Οι μαθητές κι ο δάσκαλος του Στ΄2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου  Χανίων" 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ