“Αν είχα διαπιστώσει κάτι θα προχωρούσα αμέσως σε καταγγελία”

“Αν είχα διαπιστώσει κάτι θα προχωρούσα αμέσως σε καταγγελία”

Νέες μαρτυρίες βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας.

Πρώην συνάδελφος της ιδιοκτήτριας της δομής ηλικιωμένων, Γεωργίας Λιονάκη, με την οποία συνεργάστηκε στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων επί τουλάχιστον 25 χρόνια, μιλάει on camera στο Parakritika.gr, εκφράζοντας την έκπληξή του για όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, σημειώνει πως και ο ίδιος είχε δικό του άνθρωπο στη δομή, ο οποίος και “έφυγε” λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, ξεκαθαρίζοντας πως αν είχε διαπιστώσει οτιδήποτε το διάστημα που ήταν ο ηλικιωμένος στον οίκο ευγηρίας, όχι μόνο θα τον έπαιρνε αμέσως, αλλά θα προχωρούσε και σε σχετική καταγγελία, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε συναδελφική αλληλεγγύη.


Την μαρτυρία του όμως για τις συνθήκες στη δομή ηλικιωμένων μεταφέρει στο Parakritika.gr και ένας διασώστης (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας), ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον οίκο ευγηρίας.

“Έχω κάνει κάποιες μεταφορές με ασθενοφόρο από δομές ηλικιωμένων προς το νοσοκομείο, αλλά και από μία δομή σε μία άλλη. Έχω μπει σε πολλές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Σας διαβεβαιώνω ότι για δύο τουλάχιστον περιστατικά που διαχειρίστηκα και μεταφέρθηκαν στη δομή ότι ήταν τέτοια η φροντίδα και η περίθαλψη που είχαν, που έζησαν περισσότερο απ’ όσο περίμεναν ακόμη και οι δικοί τους άνθρωποι. Πραγματικά απορώ με όλα όσα ακούγονται και γράφονται πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα. Ας περιμένουμε να κάνουν την δουλειά τους οι Αρχές”, αναφέρει.

Δείτε επίσης:

Καλογερής για γηροκομείο: “Μιλάω με βάση την ενημέρωση από τις υπηρεσίες μου”

 

"Βέλη" κατά της αντιπεριφέρειας Χανίων για πλημμελείς ελέγχους στο γηροκομείο

Γηροκομείο στα Χανιά: "Βρήκα τον πατέρα μου δεμένο στο καροτσάκι"

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

 

 

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ