Έκανε μεροκάματα στις ελιές, λίγο μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία

Κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι ο νεαρός εργάτης γης από τη Συρία καταζητούνταν για την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία από τη Χαλκίδα

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου παραμένει μετά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς του ΤΑΕ Μεσαράς ο 27χρονος Issa Bayman από τη Συρία, περιμένοντας τη μεταγωγή του στη Χαλκίδα προκειμένου να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για τη δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα στις 12 Νοεμβρίου.

Από την ημέρα εκείνη, ο 27χρονος Σύρος προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψη, έφτασε στην Κρήτη και βρήκε καταφύγιο στην περιοχή της Βαγιωνιάς στο Ηράκλειο, όπου μάλιστα φιλοξενούνταν σε σπίτι αλλοδαπών και έκανε μεροκάματα στις ελιές ντόπιων. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο νεαρός εργάτης που βοηθούσε στο λιομάζεμα εμπλεκόταν στην υπόθεση της δολοφονίας του 51χρονου επιχειρηματία.

Δράστης δολοφονία επιχειρηματία
Ο 27χρονος Σύρος μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Χαλκίδα είχε καταφύγει στην Κρήτη, όπου εργαζόταν ως εργάτης στο λιομάζωμα

Υπενθυμίζεται πως ο 46χρονος συνεργός του νεαρού συλληφθέντα στη Μεσαρά, είχε συλληφθεί την Παρασκευή στην Ολλανδία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα. Η σύλληψη αυτή σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τον εντοπισμό και του 27χρονου που επέλεξε να κρυφτεί στην Κρήτη, προσπαθώντας να καλύψει τα ίχνη του από τις διωκτικές αρχές.

Οι άνδρες του ΤΑΕ Μεσαράς, ωστόσο, λαμβάνοντας μια πληροφορία μείζονος σημασίας κατάφεραν να οδηγηθούν στα ίχνη του νεαρότερου από τους δράστες της δολοφονίας σε βάρος του 51χρονου επιχειρηματία.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στον δρόμο στη Βαγιωνιά και αφού ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι όπου φιλοξενούνταν από αλλοδαπούς, ταυτοποιήθηκε ότι επρόκειτο για τον έτερο καταζητούμενο από τις αρχές.

Οι δύο Σύροι, είχαν καταφέρει να μπουν στο σπίτι του άτυχου Νίκου Τσακανίκα στην Παναγιά Χαλκίδας. Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου, το άψυχο σώμα του, ημίγυμνο και δεμένο σε καρέκλα είχε βρει η αδελφή του 51χρονου επιχειρηματία, ενώ πολύ γρήγορα οι διωκτικές αρχές είχαν οδηγηθεί στα ίχνη των δραστών. Μάλιστα, με εισαγγελική διάταξη είχαν δοθεί στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους, καθώς οι δύο Σύροι καταζητούνταν.

Δράστης δολοφονία επιχειρηματία
Ο 46χρονος συνεργός του νεαρού άνδρα που είχε βρει καταφύγιο στη Μεσαρά, είχε διαφύγει στην Ολλανδία όπου και συνελήφθη

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ