Εκδήλωση για τα 125 χρόνια από τη Μάχη του Δρομονέρου από τον Δήμο Πλατανιά

Εκδήλωση για τα 125 χρόνια από τη Μάχη του Δρομονέρου από τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά τίμησε τους αγωνιστές της ιστορικής μάχης το 1896

Με μια σεμνή τελετή στο μνημείο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Αγίου Ελισαίου, στον οικισμό Δρομόνερο της Κοινότητας Ζυμβραγού Κολυμβαρίου,  ο Δήμος Πλατανιά τίμησε τους αγωνιστές της μάχης του Δρομονέρου.

Δρομόνερο

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Κολυμβαρίου κ. Αρχοντάκης Χρήστος αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους αγωνιστές, των οποίων ο αγώνας είναι μάθημα ζωής τις επόμενες γενιές. 

Δρομόνερο

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Γιακουμάκης Γιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε  στο Ιστορικό της μάχης που έγινε πριν από 125 χρόνια, το 1896 και αποτέλεσε ορόσημο για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού από την Κρήτη. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζυμβραγού κ. Στράτος Ξανθουδάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κακοπέτρου κ. Νίκος Τσιχλάκης οι οποίοι κατέθεσαν και στεφάνι,  καθώς και κάτοικοι της περιοχής. 

Δρομόνερο

Στην παραπάνω εκδήλωση τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας κατά του ιού COVID 19. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ