Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στον Ταυρωνίτη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στον Ταυρωνίτη
Newsroom
Newsroom

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Πλατανιά για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης.

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς Ταυρωνίτη και Καμισιανών, διοργάνωσε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 τιμητική εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες της περιοχής, στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στην παραλία Ταυρωνίτη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Πλατανιά για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε”... ότι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Πλατανιά, για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, έχουν στόχο, όχι μόνο να διατηρήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη αλλά και να κάνουν ευρύτερα γνωστές σελίδες από την τοπική μας ιστορία...”

 Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη ενώ την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης εκφώνησε η εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταυρωνίτη κ. Ευτυχία Κατάκη, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορική γεγονότα της περιοχής , στην αντίσταση που προέβαλαν απέναντι στους κατακτητές οι κάτοικοι της γύρω περιοχής και στην εκτέλεση δώδεκα από αυτούς, ως αντίποινα. Μετά την ομιλία ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων και απόδοση ριζίτικου  τραγουδιού από τη Ριζίτικη Παρέα της Καλλιθέας. 

Ταυρωνίτης εκδήλωση

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και Χρήστος Αρχοντάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιάννης Δαράκης και Γιάννης Μαλακωνάκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Ανθούσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ταυρωνίτη κ. Γιώργος Νταγκουνάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμισιανών κ. Χαράλαμπος Μανωλακάκης, ο Διευθύντης Λυκείου Κολυμπαρίου κ. Ζαχαρίας Κουτουλάκης , κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και εκπρόσωπος του Βουλευτή Χανίων κ. Μανούσου Βολουδάκη.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου COVID 19, στην εκδήλωση αυτή, καθώς και σε όποια άλλη διοργανώνει ή συνδιοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά, θα τηρούνται το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της μετάδοσης του ιού. 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ