Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Τιμίου Σταυρού Αλικιανού

Newsroom
Newsroom

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης, από τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που διοργανώνει για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, πραγματοποίησε , σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την Κυριακή 5 Ιουνίου εκδήλωση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Τιμίου Σταυρού Αλικιανού.

Στην εκδήλωση τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της εκμάθησης της τοπικής ιστορίας, κυρίως από τους νέους και αναφέρθηκε στις πρόσφατες δράσεις του Δήμου προς αυτό τον σκοπό, στη δημιουργία ψηφιακής έκθεσης και στην έκδοση βιβλίου με μαρτυρίες από τη Μάχη της Κρήτης, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης καθώς και σε σχετικά ντοκυμαντέρ που έγιναν με τη συνεργασíα του Δήμου Πλατανιά. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο οποίος τόνισε τον αντίκτυπο που έχει σε όλο τον κόσμο, μέχρι και σήμερα, η Μάχη της Κρήτης και η αντίσταση του κρητικού λαού. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός κ. Βάσω Μουζουράκη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και ιδιαίτερα στην εκτέλεση των 42 κατοίκων του Αλικιανού, στο προαύλιο της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού.

αλικιανός

          Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Στέλιος Δημητρογιαννάκης και Ασπασία Λουπάκη, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλέκος Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλικιανού κ. Παναγιώτης Στρατουδάκης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αλικιανού κ. Γιώργος Καρκάνης, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταύρος Στρατινάκης, η Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου κ. Κατερίνα Κολοκυθά, ο Διοικητής του ΑΤ Πλατανιά κ. Γιώργος Λιάκος, εκπρόσωποι συλλόγων, απόγονοι των εκτελεσθέντων  και κάτοικοι της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, λειτούργησε έκθεση με φωτογραφίες των εκτελεσθέντων, στο χώρο του οστεοφυλάκιου.

Στην παραπάνω εκδήλωση τηρήθηκαν το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας κατά του ιού COVID 19.

αλικιανός

αλικιανός

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ