Ελένη Βατσινά: “Κενό γράμμα” η πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας – Καταρρέει το Βενιζέλειο

Newsroom
Newsroom

Ερώτηση στη Βουλή από τη βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Τα πολλαπλά προβλήματα του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου που έχουν ήδη υποβαθμίσει το ιστορικό νοσηλευτικό ίδρυμα, φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά.

Η κ. Βατσινά, είχε πραγματοποιήσει προηγουμένως κατ'ιδίαν συνάντηση με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, έχοντας εισπράξει πολλαπλά παράπονα και δυσαρέσκεια, για χειρουργεία που δεν προγραμματίζονται καν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων αλλά και σταδιακή υποβάθμιση κι άλλων τμημάτων του νοσοκομείου, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα των απεικονιστικών εξετάσεων, για τις οποίες φαίνεται πως τα ιδιωτικά κέντρα αποτελούν, δυστυχώς, μονόδρομο.

Ωστόσο κατά τη συνάντηση της βουλευτή στο Βενιζέλειο, στις 19.09.23, από την πλευρά της Διοίκησης δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. “Το Βενιζέλειο στενάζει υπό το βάρος των συνταξιοδοτήσεων και των αποχωρήσεων γιατρών, υπό το βάρος της υποστελέχωσης και της απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσαν, αναγνωρίζοντας ότι η Υγεία είναι το ύψιστο αγαθό για κάθε άνθρωπο. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση οφείλει να λάβει επείγοντα μέτρα!” - σχολιάζει σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά.

Η ίδια σε κατ'ιδίαν επαφές που είχε με γιατρούς διαπίστωσε τη δυσαρέσκεια αλλά και την εργασιακή εξάντληση που τελικά ωθούν τους γιατρούς να αποχωρούν από τα νοσηλευτικά ιδρύματα και είτε να ιδιωτεύουν είτε να εργάζονται στο εξωτερικό με πολλαπλάσιες χρηματικές απολαβές και καλύτερες συνθήκες.

Για τους λόγους αυτούς και διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση στο Βενιζέλειο έχει φθάσει σε οριακό σημείο, η Ελένη Βατσινά κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ρωτώντας ποιες ενέργειες σκοπεύει να δρομολογήσει προκειμένου ο "κατήφορος" του Βενιζελείου να ανακοπεί και οι κλινικές και τα τμήματα να στελεχωθούν επαρκώς, προς εξυπηρέτηση τελικά του πολίτη.

Βενιζέλειο Βατσινά Ηράκλειο

 

Δείτε επίσης:

Περιμένει να χειρουργηθεί στο Βενιζέλειο ... μάταια!
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ