Στο "χορό" των Ρίχτερ η περιοχή του Ηρακλείου

Στο "χορό" των Ρίχτερ η περιοχή του Ηρακλείου

Σε λιγότερο από δύο ώρες περισσότερες από 10 δονήσεις, με το επίκεντρο στο Αρκαλοχώρι. Δύο σεισμοί στα 4,5 Ρίχτερ! Για "μήνα μετασεισμικής ακολουθίας" μίλησε στο Livetalks o Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Αλλεπάλληλες είναι οι σεισμικές δονήσεις που γίνονται αισθητές τις τελευταίες ώρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με το επίκεντρο να καταγράφεται κοντά στο Αρκαλοχώρι

Σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ισντιτούτο, ένας ακόμα  σεισμός, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καταγράφηκε στις 12.38 το μεσημέρι και ήταν στα 4,5 Ρίχτερ! 

Σεισμός Ηράκλειο

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι από τις 11.12 το πρωί, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή η πρώτη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ και μέσα σε διάστημα περίπου μιάμισης ώρας, καταγράφηκαν 13 σεισμικές δονήσεις με το ίδιο περίπου επίκεντρο. 
Επίσης, μετά την δεύτερη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στις 12.38 το μεσημέρι και για το επόμενο δίωρο, καταγράφηκαν ακόμα 9 δονήσεις, μέχρι τις 2.18 όπου σημειώθηκε ένας ακόμα σεισμός των 3,7 Ρίχτερ. 

Μιλώντας στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη, ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι "είμαστε ακόμα στην φάση της μετασεισμικής ακολουθίας των 5,8 Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου". 

Ακούστε τι είπε ο κ. Παπαδόπουλος στο Livetalks, την ώρα μάλιστα, που έγινε αισθητός ένας ακόμα σεισμός


 

Δείτε επίσης:

Νέα ισχυρή δόνηση στο Ηράκλειο! 

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι - Αισθητοί και στο Ηράκλειο

«Διανύουμε περίοδο έντονων σεισμών, ωστόσο το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ