Ενετικά Τείχη: Εδώ θα τοποθετηθεί η μεταλλική πεζογέφυρα- Δείτε φωτογραφίες

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Θα ενώνει την περιπατητική διαδρομή, παρακάμπτοντας τα σκαλιά που βρίσκονται στο ύψος της Πύλης Βηθλεέμ

Ένα μεγάλο project, το οποίο θα επεκτείνει το πλάτος της περιπατητικής διαδρομής με ομαλό τρόπο ενώ θα την κάνει προσβάσιμη και σε ΑΜΕΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου.

Πρόκειται για την κατασκευή μίας μεταλλικής πεζογέφυρα με ξύλινο deck η οποία ουσιαστικά θα είναι η επέκταση της διαδρομής από το Κομμένο Μπεντένι προς την "Βηθλεέμ". Κατά την διαδρομή ο περιπατητής θα έχει στα αριστερά του κινηματοθέατρο της Πύλης Βηθλεέμ και θα συνεχίζει μέχρι να γυρίσει δυτικά εκεί που βρίσκεται η συνέχεια της περιπατητικής διαδρομής η οποία καταλήγει στην Πύλη του Αγίου Ανδρέα.

«Ουσιαστικά πρόκειται για μία ράμπα που παρακάμπτει τα σκαλιά, τα οποία είναι ένα επικίνδυνο σημείο στη διαδρομή των Ενετικών Τειχών. Αυτό θα αποκατασταθεί» αναφέρει σχετικά με το έργο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Στην ερώτηση του Cretalive εάν η ράμπα αυτή πρόκειται ενδεχομένως να αλλοιώσει το χαρακτήρα του μνημείου ο ίδιος ρητά και κατηγορηματικά απαντά πως «η ράμπα δεν θα αλλοιώνει το χαρακτήρα του μνημείου. Ίσα ίσα ο χαρακτήρας του μνημείου αλλοιώνεται επειδή δεν υπάρχει συνέχεια στην περιπατητική διαδρομή. Το έργο έχει τις εγκρίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ)».

Η κατασκευή της πεζογέφυρας έχει ενταχθεί ως υποέργο στο μεγάλο έργο που είναι η ανάπλαση των Ενετικών Τειχών με συνολικό προϋπολογισμό στα 4,5 εκατομμύρια, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive και έχει δημοσιεύσει τις σχετικές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις (δείτε ΕΔΩ).

Σημειώνεται ότι «μέχρι τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με την δέσμευση του εργολάβου, θα είναι έτοιμο το τμήμα από το παλιό πάρκινγκ στην Βίγλα μέχρι το Μαρτινέγκο (το γήπεδο του Εργοτέλη) ενώ μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το τμήμα της ευθείας γραμμής από το Μαρτινέγκο μέχρι τον κινηματογράφο στη Βηθλεέμ. Το υπόλοιπο θα παραδοθεί εντός του 2024» καταλήγει ο κ. Αναστασάκης.

Το σημείο επάνω στα Ενετικά Τείχη όπου θα τοποθετηθεί η πεζογέφυρα:

enetika teixi erga3

enetika teixi erga2

Το σημείο με τα επικίνδυνα σκαλιά, που θα παρακάμψει η πεζογέφυρα:

enetika teixi skalia

enetika teixi skalia2

enetika teixi skalia3

enetika teixi erga1

Τα σχετικά σχέδια με την πεζογέφυρα:

katopsi gefyras vithleem

pezogefyra sxedia

 

Δείτε επίσης:

Ο Μεγάλος Περίπατος έρχεται στα εμβληματικά «νέα» Ενετικά Τείχη - Φωτογραφίες

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ