Επετειακή Αθλητική Εκδήλωση στο Γυμνάσιο-ΓΕΛ Πόμπιας

Επετειακή Αθλητική Εκδήλωση στο Γυμνάσιο-ΓΕΛ Πόμπιας

"1821-2021, 200 Χρόνια Αγώνες Ελευθερίας - Αναβίωση Αγωνισμάτων 2021"

Eπετειακή αθλητική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην πατρίδα και προς τιμήν του καπετάν  Μιχαήλ Κόρακα, οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων, με θέμα:

«1821-2021, 200 χρόνια Αγώνες Ελευθερίας –Αναβίωση Αγωνισμάτων 1821»

διοργανώνουν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου, Ιωάννης Νηστικάκης και Ιωάννης Δημόπουλος ,  το Γυμνάσιο  και το ΓΕΛ Πόμπιας, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Φαιστού,  στο πλαίσιο  της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2021.

1821 αθλήματα

Στην επετειακή  αθλητική εκδήλωση  συμπεριλαμβάνονται: Ομιλία για τη ζωή και τους αγώνες του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα  με ευθύνη του ΓΕΛ Πόμπιας καθώς και Ομιλία της Συντονίστριας Ε.Ε Φυσικής Αγωγής,  ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ. Λήδας Ζαμπετάκη με θέμα: "Αθλητισμός στην Κρήτη του 19ου αιώνα"

 Στο αγωνιστικό μέρος πρόκειται να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας,  αναβιώνοντας αθλήματα που πραγματοποιούνταν την εποχή της επανάστασης και για πολλά χρόνια μετά,  υπό μορφήν παιδιάς όπως είναι το  Λιθάρι, το Κρητικό Βόλι,  και το Άλμα σε μήκος άνευ φοράς. Οργανώνεται επίσης  Δρόμος  1821 μ.  (διαδρομή από τα Σχολεία στο σπίτι και στο Μνημείο του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα και τερματισμό στα Σχολεία).   

 H εκδήλωση   θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό  Γυμναστήριο των Σχολείων στην Πόμπια,   την Παρασκευή,  15   Οκτωβρίου  από τις 9.30πμ έως τις 13.00  τηρώντας  τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid 19.

1821 αθλήματα

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης , το Δήμο Φαιστού για τη συνδιοργάνωση καθώς και το Τοπικό  Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Πόμπιας για την υποστήριξη που παρέχουν.  

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, γυμναστή για πολλές δεκαετίες και  πρώην Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Πόμπιας , κ. Δημήτρη Σπυριδάκη για τη διδασκαλία του αγωνίσματος Ρίψη με Λιθάρι. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ