"Ευχάριστες εκπλήξεις" για το κρασί από την Ένωση Ηρακλείου

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
"Ευχάριστες εκπλήξεις" για το κρασί από την Ένωση Ηρακλείου

Ο πήχης ανέβηκε ψηλά, λέει στο Cretalive ο Πρόεδρος της Ένωσης, Σταύρος Γαβαλάς

Του Αντώνη Παντινάκη

“Εφέτος, το κρασί της Ένωσης Ηρακλείου θα σας εκπλήξει όλους ευχάριστα!” δηλώνει στο Cretalive ο κ. Σταύρος Γαβαλάς.

Το Οινοποιείο της Οργάνωσης περνώντας από τη φάση της επανεκκίνησης, γνώρισε... πιένες, καθώς βρίσκεται μια ... γουλιά (για να είμαστε σχετικοί με το θέμα) πριν σπάσει το φράγμα των 4.000 τόνων, μετά από χρόνια!

“Πιστεύω θα πάμε καλά” εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταύρος Γαβαλάς, επαινώντας κι έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην “πολύ καλή” και “ποιοτική” προσπάθεια που κατεβλήθη όλον αυτόν τον καιρό. “Έχει γίνει τρομερή δουλειά. Η Οργάνωσή μας εφέτος θα βγάλει τα καλύτερα κρασιά των τελευταίων ετών, της τελευταίας δεκαετίας!”.

Όπως ανακοινώθηκε, το Οινοποιείο στην Αυγενική θα παραμείνει κλειστό από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα, “  λόγω του μεγάλου όγκου παραλαβής οινοστάφυλων των προηγούμενων ημερών  και λόγω απαραίτητων οινολογικών εργασιών”.

Η Ένωση Ηρακλείου έτσι κι αλλιώς έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά, κάνοντας άνοιγμα σε τρεις – αγορές στόχους για το κρητικό κρασί. “Ήδη καταθέσαμε ένα πρόγραμμα για την προώθηση στην Αμερική, τον Καναδά και την Ρωσία” λέει ο κ. Γαβαλάς, με γνώμονα ότι “η Κρήτη πουλάει παντού! Όταν έχεις ένα καλό, εξαιρετικό προϊόν μπορείς να σταθείς σε όλες τις αγορές”.

 

Γαβαλάς Σταύρος


 

Απόσταξη κρίσης: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Οι παραγωγοί, από την άλλη, περιμένουν να δουν το χρώμα του χρήματος, καθώς εκκρεμεί το κονδύλι για την απόσταξη κρίσης από το οποίο και θα πληρωθούν και τα οινοστάφυλα.

“Είναι κάτι το πολύ απαραίτητο. Πρέπει να γίνει άμεσα” σχολιάζει ο κ. Γαβαλάς.

Εξ όσων γνωρίζει ο ίδιος, “μέχρι τα μέσα, το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτώβρη πρέπει να πληρωθεί η απόσταξη κρίσης”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ