Φαινόμενα εγκατάλειψης σε νηπιαγωγείο στις Μεσαμπελιές - Δείτε φωτογραφίες

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Τα ξερά χόρτα, στο προαύλιο, εγκυμονούν κινδύνους για αλλεργίες στα παιδιά αλλά και για πυρκαγιά από αστάθμητο παράγοντα

Φαινόμενα εγκατάλειψης του περιβάλλοντα χώρου σε νηπιαγωγείο του Ηρακλείου καταγγέλλει επώνυμα αναγνώστης του Cretalive επισημαίνοντας τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω νηπιαγωγείο.

Το 60ο νηπιαγωγείο βρίσκεται στις Μεσαμπελιές και όπως αναφέρει κ. Μιχαήλ Σκινιανακης, μελος του Συλλόγου Γονεων και Κηδεμονων «το νηπιαγωγείο βρίσκεται στεγασμένο σε κοντέινερ και είναι σε απόσταση το λιγότερο 40 μέτρα απο το χωρο που επισκέφθηκε ο Δημαρχος Ηρακλείου».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο κ. Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε τη νέα παιδική χαρά, στις Μεσαμπελιές.

Ο κ. Σκινιανάκης στην επιστολή του τονίζει ότι «το σχολείο φτιάχτηκε χωρίς μέριμνα για κάποιο σκιαστρο ώστε να παίζουν τα παιδιά μας δίχως να καίγονται. Έτσι ο Σύλλογος αναγκάστηκε σε συνεργασία με τις δασκάλες να τοποθετήσει δίχτυ σκιάς».

nipiagogeio2

nipiagogeio

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρει ότι «έχουν φυτρώσει χόρτα περιμετρικά στην αυλή του νηπιαγωγείου, σαν να πρόκειται για εγκαταλειμμένο χωράφι, τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργίες στα παιδιά ενώ υπάρχει και πιθανότητα πυρκαγιάς από πιθανό ασταθμητο παράγοντα».

«Έχουμε ζητήσει χώμα για να γεμίσουμε τρεις ζαρτινιέρες τις οποίες ζήτησαν οι δασκάλες για να κάνουν δραστηριότητες με τα παιδιά και εγώ προσωπικά έφτιαξα αφιλοκερδώς» τονίζει ο κ. Μιχαήλ.

Ταυτόχρονα συμπληρώνει ότι «ο δήμος δεν έκανε τον κόπο να μεταφέρει 1,5 κυβικό μέτρο χώμα που χρειάζεται, αν και 30-40 μέτρα πιο πέρα κανουν χωματουργικα έργα για την παιδική χαρά τα οποία τα πληρώνουμε όλοι οι δημότες ακριβά».

nipiagogeio4

nipiagogeio3

Ο κ. Σκινιανάκης κλείνει την επιστολή του ότι: «ο Δήμος παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις τόσο των δασκάλων όσο και του Συλλόγου δεν δίνει σημασία. Για όλα τα παραπάνω ο δήμος απαντά στις δασκάλες και στον Σύλλογο, πάντα προφορικά, λέγοντας: "Πάλι από το 60ο; Σας είπαμε θα το δουμε..."».

nipiagogeio9nipiagogeio7

nipiagogeio6

nipiagogeio5

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ