Φοιτητές και μαθητές στέλνουν μήνυμα για τα τροχαία

Φοιτητές και μαθητές στέλνουν μήνυμα για τα τροχαία

Συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την οδική ασφάλεια

Το μήνυμα της ευαισθητοποίησης του συνόλου της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων έστειλαν με τις εργασίες τους οι συμμετέχοντες στον 5ο μαθητικό φοιτητικό διαγωνισμού πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια, που οργάνωσε ο Σύλλογος Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο 'Αγιος Χριστόφορος» , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, το Επιμελητήριο και άλλους φορείς.

Η τελετή βράβευσης όσων διακρίθηκαν στον διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο χώρο του δημοτικού κινηματογράφος «Κήπος» .

Συνολικά βραβεύτηκαν 16 ομάδες από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΑΕΙ με τους νικητές να λαμβάνουν από ένα ποδήλατο, ενώ δόθηκαν και τιμητικοί έπαινοι.

Η τελετή βράβευσης έγινε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των τροχαίων πρέπει να είναι πολυεπίπεδη, πολύπλευρη και απαιτεί υποδομές. Σύμφωνα με τον κ Διγαλάκη, «για την αντιμετώπιση των τροχαίων απαιτείται συνείδηση της οδικής συμπεριφοράς και καλλιέργεια ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την εκπαίδευση». Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίσθηκε τον Ιούνιο, έθεσε την οδική ασφάλεια ως θεματική από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο. Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρέστη και το μέλος της επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης. Ο κ. Λογιάδης επεσήμανε ότι υπάρχουν τρείς τρόποι για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων, η παιδεία, οι υποδομές και η αστυνόμευση. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα των τροχαίων η οποία δεν μας τιμά και ως Κρητικούς», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Σταύρος Πολέντας τόνισε την ανάγκη να ακουστεί η φωνή των παιδιών. «Τα παιδιά με τα δικά τους μηνύματα πρέπει να οδηγήσουν εμάς τους μεγάλους σε ένα άλλο δρόμο τελείως διαφορετικό από αυτόν που είχαμε μέχρι τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην κοινή ευθύνη όλων για την αντιμετώπιση των τροχαίων, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη η Κρήτη να αποκτήσει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ