"Γεμάτος" μήνας ο Νοέμβριος για την Δημοτική Αστυνομία

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
"Γεμάτος" μήνας ο Νοέμβριος για την Δημοτική Αστυνομία

Ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν είναι περίπου το 1/3 του συνολικού αριθμού που έγιναν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης

Του Αντώνη Παντινάκη

Ο χειρότερος – από κάθε άποψη – μήνας της πανδημίας, ήταν ο Νοέμβριος. Τα κρούσματα, οι θάνατοι, οι διασωληνώσεις και τα πρόστιμα εκτοξεύτηκαν στα ύψη, προκαλώντας την ανησυχία των αρμόδιων αρχών.

Το πρωί της Παρασκευής, ξεκίνησε συνεργασία σε επίπεδο Υπηρεσιών, της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, της Ελληνικής Αστυνομίας, και της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

“Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Νοέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας από τότε που ξεκίνησε η υγειονομική κρίση. Ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία, είναι περίπου το 1/3 του συνολικού αριθμού που έγιναν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης” δήλωσε στο Livetalks ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.
Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, “σημαντικά και προκλητικά (!) περιστατικά που υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία!”.
 Αναλυτικότερα, τον μήνα Νοέμβριο:

-Ελέγχθηκαν 117 καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ) και 78 σούπερ μάρκετ.

-Πραγματοποιήθηκαν 214 έλεγχοι σε οχήματα, καθώς και σε 17 σχολεία για την αποφυγή των συναθροίσεων από γονείς πριν το γενικό κλείσιμο

Καθημερινοί ήταν οι έλεγχοι και στις λαϊκές αγορές για την τήρηση των μέτρων.

-Συνολικά, βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση.

-Επίσης, έχουν βεβαιωθεί 14 παραβάσεις στις λαϊκές αγορές για μη τήρηση αναλογιών συμμετοχής και αποστάσεων

Από τις 24/3 έως και σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 78 παραβάσεις.

“Η Δημοτική Αστυνομία καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, γιατί τα στελέχη της δεν υστερούν στην άσκηση των υπολοίπων δραστηριοτήτων” είπε ο κ. Παττακός.

“Η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως γνωρίζετε, είναι μειωμένη” συνέχισε ο ίδιος. Πριν τη διάλυσή της διάθετε 78 στελέχη, επανασυστάθηκε με 20 και σήμερα συνεχίζουν κανονικά 18 άτομα.

Ο κ. Παττακός θεωρεί “θετικό το γεγονός, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο ξεκινούν οι διαδικασίες για πανελλήνιο διαγωνισμό προσλήψεων”

Στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη 30 αστυνομικών, ενώ σήμερα στην Εκτελεστική Επιτροπή πέρασε η έγκριση του Προϋπολογισμού για το έτος 2021.

“Εκεί” όπως ανέφερε ο κ. Παττακός “έγινε μνεία, και θα επαναληφθεί με έγγραφη αναφορά για την τροποποίηση του κωδικού εξόδων της Δημοτικής Αστυνομίας , λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη πρόσληψη τουλάχιστον 20 Δημοτικών Αστυνομικών για το 2021”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ