Χ.Μαμουλάκης: Η Ελλάδα παρά την ύφεση μπορεί να αξιοποιήσει την οικονομική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ

Χ.Μαμουλάκης: Η Ελλάδα παρά την ύφεση μπορεί να αξιοποιήσει την οικονομική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ και τις δηλώσεις Υπουργών για τη σχεδιαζόμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου και αν. Τομε​άρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η ύφεση βαθαίνει, τα λουκέτα στις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται και η ανεργία εκτοξεύεται σε ύψη ρεκόρ, η Κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει σε μια καταστροφική οικονομική πολιτική που συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Βλέποντας και κάνοντας.

Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει σε έκθεσή του ότι η Ελλάδα, παρά την ύφεση, και χάρης στα οικονομικά διαθέσιμα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει και μπορεί να προβεί σε εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης πριν αρχίσουν να εισρέουν στην ελληνική οικονομία οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, ο διεθνής οργανισμός προτείνει την αποφυγή μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής το ‘21 και, σε αντίθεση με όσα έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, ελλειμματικό προΰπολογισμό της τάξεως 2%.

Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει την πολύτιμη οικονομική παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το «μαξιλάρι» των 37 δισ ευρώ, και να στηρίξει με εμπροσθοβαρή μέτρα την πραγματική οικονομία. Γιατί άραγε; Είναι θέμα ανικανότητας του επιτελικού κράτους ή έλλειψης πολιτικής βούλησης να στηριχτεί η πραγματική οικονομία;»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ