Η απάντηση του Δήμου για τη συναυλία στο Παγκρήτιο

Η απάντηση του Δήμου για τη συναυλία στο Παγκρήτιο

Με αφορμή τα όσα ανέφεραν οι διοργανωτές

Από τον Δήμο Ηρακλείου λάβαμε και δημοσιεύουμε τα εξής:

"Σε απάντηση του θέματος που δημοσιεύσατε με τίτλο: «Η συναυλία του Χαρούλη, ο συνωστισμός και η απάντηση των διοργανωτών!» και σχετικά με όσα ισχυρίζεται η διοργανώτρια εταιρεία, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα κάτωθι, προκειμένου να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις: 

  • Το Παγκρήτιο στάδιο διαθέτει το νότιο τμήμα του (αμφιθεατρικό τμήμα των θυρών 14-18 καθώς επίσης και τον χώρο ταρτάν στο νότιο τόξο του στίβου χωρίς χρήση του χλοοτάπητα) για  όλες τις συναυλίες που πρόκειται να υλοποιηθούν το  καλοκαίρι  του 2021. Στο τμήμα αυτό είναι δυνατόν υπό κανονικές συνθήκες (εκτός  Covid19) να φιλοξενηθούν  από 5.500 – 6.300 άτομα.  
  • Για την είσοδο των ατόμων αυτών είναι διαθέσιμη μία εξωτερική πύλη (νότιο τμήμα) με τέσσερεις ή οκτώ ροές οι οποίες διαμορφώνονται με κάγκελα διαχείρισης πλήθους (τα οποία διαθέτει το στάδιο) και δυνατότητα  περίπου 500 ατόμων /ανά ροή την ώρα ανάλογα τον τρόπο έλεγχου του εισιτηρίου στις ροές. 
  • Επιπλέον αυτού, η είσοδος στις κερκίδες και την αρένα είναι δυνατόν να γίνει από 16 διαφορετικά σημεία στις  θύρες (τρία σημεία σε κάθε θύρα από τις πέντε που υπάρχουν στο νότιο τμήμα συν την είσοδο για την αρένα – ταρτάν).  Εκτός των άλλων διαθέτει χώρους στάθμευσης 600 αυτοκινήτων (ανατολικά και δυτικά) και βοηθητικούς χώρους (WC- ιατρείο και χώρους πρώτων βοηθειών σε κάθε κερκίδα) για τη  εξυπηρέτηση των θεατών
  • Αναφέρουμε τα παραπάνω  για να γίνει απολύτως αντιληπτό ότι με βάση τις υποδομές του σταδίου,  η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των θεατών στο στάδιο (κερκίδες-αρένα) είναι δυνατή από πολλά διαφορετικά σημεία. 
  • Η διαχείριση όμως όλων αυτών των σημείων εισόδου και εξόδου καθώς  επίσης και η εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος της συναυλίας (ώρα έναρξης – ώρα ανοίγματος θυρών) καθώς και η  η διαχείριση των θεατών είναι αποκλειστική ευθύνη του διοργανωτή. Με πιο απλά λόγια ο διοργανωτής έχει ευθύνη  για  την  εφαρμογή όλων των μέτρων για τη ασφαλή είσοδο και έξοδο των θεατών αλλά και την μη διασπορά του COVID19 όπως αποτυπώνεται στις ΚΥΑ αλλά και στο συμφωνητικό που υπογράφεται μεταξύ του Σταδίου και της εταιρείας παραγωγής. 
  • Τούτο σημαίνει ότι πρακτικά είναι ευθύνη της εταιρείας παραγωγής να έχει τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευμένων ατόμων στα σωστά σημεία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος της συναυλίας, η διαχείριση του πλήθους και η καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς  τους θεατές κατά την είσοδο, διαμονή και έξοδό  τους από το στάδιο.  

Επίσης, ευθύνη της εταιρείας παραγωγής είναι η διαχείριση  και τοποθέτηση  των καθισμάτων στην αρένα, εμπρός από την εξέδρα του καλλιτέχνη,   ανάλογα των εισιτηρίων που διαθέτει και πωλεί. 

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου αε ΟΤΑ σύμφωνα με  το συμφωνητικό που έχει υπογράψει δεν είχε καμιά οργανωτική εμπλοκή στην συναυλία (ισχύει με όλες τις συναυλίες που υλοποιούνται στο στάδιο) παρ’ όλα αυτά το προσωπικό του Σταδίου ήταν  εκεί όπως πάντα για να διευκολύνει τις λειτουργικές ανάγκες που προέκυψαν, όταν του ζητήθηκε".


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ