Η έλλειψη εκτυπωτή αιτία πολέμου για μάθημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Η έλλειψη εκτυπωτή αιτία πολέμου για μάθημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Τι υποστηρίζουν φοιτητές και τι απαντά ο καθηγητής Εμμανουήλ Μανούτσογλου.

Φοιτητές αποκλείονται από την εξεταστική διαδικασία επειδή δε διαθέτουν εκτυπωτή, υποστηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων, ωστόσο, ο καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Εμμανουήλ Μανούτσογλου, τονίζει στο Cretalive πως ουδέποτε ανάγκασε κάποιον να αγοράσει εκτυπωτή, ζήτησε απλώς μία εκτυπωμένη κόλλα χαρτί.

Εξηγεί πως δεν μπορεί να γίνει υποχώρηση στην ποιότητα της παρεχόμενης αλλά και εξεταζόμενης γνώσης, ούτε να δεχτεί πιέσεις από άλλα κατεστημένα. Οφείλουν, σε μία δυσκολία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, μαζί με τους φοιτητές να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. 

Τονίζει πως πάντα κάποιος έχει διαφορετική άποψη, όμως, ζούμε σε Δημοκρατία και έχουμε δικαίωμα να την εκφράζουμε. Σημειώνει ότι στη διαδικασία συμμετέχουν 83 φοιτητές, η συντριπτική, δηλαδή, πλειοψηφία, και μονάχα πέντε με έξι φοιτητές εξέφρασαν την αντίδρασή τους. Φοιτητές που δεν είχαν εκτυπωτή, πήγαν σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή φίλο τους και εκτύπωσαν ό,τι χρειαζόταν. 

Ο καθηγητής εξηγεί πως χρειάζεται να εκτυπωθεί ένας γεωλογικός χάρτης και να χαραχτεί στο χαρτί μία γεωλογική τομή, δε γίνεται διαφορετικά, δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος εξέτασης του μαθήματος. 
Προτρέπει όποιον φοιτητή θέλει να κάνει παράπονα, να τα εκφράσει στο αρμόδιο θεσμικό όργανο που είναι ο σύλλογος της σχολής.

 

Εμμανουήλ Μανούτσογλου

Τι λένε οι φοιτητές

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων πως «την περίοδο που το εισόδημα σε αρκετές οικογένειες έχει μειωθεί κατακόρυφα, που δεν υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα των ιδρυμάτων μας και για την επιστροφή μας στο τόπο σπουδών μας, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της ευθύνης για την διεξαγωγή της εξεταστικής στο κάθε ίδρυμα ξεχωριστά, και με τη σειρά τους τα ιδρύματα στους καθηγητές. Τι στιγμή που το νέο νομοσχέδιο είναι στα σκαριά και προβλέπει χρηματοδότηση 30εκ. για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κυβέρνηση μας λέει πως δεν έχει λεφτά για το ασφαλές άνοιγμα των χώρων μας, για την πρόσληψη ΔΕΠ και δημιουργία κατάλληλων υποδομών στα ιδρύματά μας, για την εξασφάλιση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού ώστε κανένας φοιτητής να μην αποκλειστεί από την εξεταστική για κανέναν λόγο!

Ενέργειες σαν και αυτή του κ. Μανούτσογλου, σε καμία περίπτωση δεν μας βοηθάνε να κατανοήσουμε καλύτερα το διδακτικό αντικείμενο, καθώς πολλοί φοιτητές αποτράπηκαν έστω και να διαβάσουν για το μάθημα διότι γνώριζαν ότι είχαν κοπεί προκαταβολικά! Αντιθέτως, βάζουν περαιτέρω εμπόδια στην ήδη δύσκολη κατάσταση μέσα στην οποία καλούμαστε να διαβάσουμε αλλά και να εξεταστούμε, εν τέλει να κατανοήσουμε το επιστημονικό μας αντικείμενο, να γίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες.

 Απαιτούμε:

• Θέματα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της εξ αποστάσεως εξεταστικής

• Εξασφάλιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τους φοιτητές

• Να λυθεί το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους

• Επαναληπτική εξεταστική για όποιον φοιτητή κόπηκε ή αποτράπηκε να εξεταστεί λόγω της απαράδεκτης απαίτησης

• Να τοποθετηθεί η Κοσμητεία ΜΗΧΟΠ επί του θέματος                                                             

  Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. ΜΗΧΟΠ»


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ