Η ώρα της κρίσης για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβιασμών

Newsroom
Newsroom

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών, που είχε ξεκινήσει στις 8 το πρωί, για τους 9 που εμπλέκονται στην υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης.

Τώρα είναι η ώρα της κρίσης καθώς αναμένεται η απόφαση εισαγγελέως και ανακρίτριας.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, με βάση τις ποινικές διώξεις, στον 46χρονο Ηρακλειώτη, το όνομα του οποίου παραπέμπει σε πόλη της Πελοποννήσου αποδίδεται στην ουσία ρόλος αρχηγικός καθώς κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στον ίδιο και στους δύο 30χρονους Αλβανούς, οι οποίοι επίσης τοποθετούνται στον σκληρό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης,  ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Εκβίαση από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και άπαξ τελεσθείσα με σωματική βία και απειλές, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, είναι κάποιες ακόμα από τις διώξεις που ασκήθηκαν στους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε, αφορά σε 11 άτομα, από τους οποίους οι 9 συνελήφθησαν στην διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Φωτογραφία via ΕΡΤ Ηρακλείου

Δείτε επίσης:

Κύκλωμα τοκογλυφίας: Έφτασε η ώρα των απολογιών

 

Βαρύτατες διώξεις στους 8 για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Κύκλωμα τοκογλυφίας: Η ρήξη, το συμβόλαιο θανάτου και το αλεξίσφαιρο γιλέκο

Το «ανθρώπινο πρόσωπο» των τοκογλύφων, αυτοκτονίες και δεσμεύσεις λογαριασμών

Υπόθεση τοκογλυφίας: Έτρωγαν «σάρκες», ζούσαν σε επαύλεις, κυκλοφορούσαν με πόρσε!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ