Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αποχαιρετισμός στον Θεοχάρη Δετοράκη

Newsroom
Newsroom

Συγκινητική η ανακοίνωση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Σε ανακοίνωση της η "Ηράκλεια Πρωτοβουλία" αναφέρει για τον θάνατο του Θεοχάρη Δετοράκη:

"Με βαθιά συγκίνηση η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη, τον κορυφαίο επιστήμονα και σεμνό άνθρωπο και συμπολίτη. 

"Ο Θεοχάρης Δετοράκης, σπουδαίος δάσκαλος και ακάματος ερευνητής, υπηρέτησε με αφοσίωση τόσο τη Βυζαντινή Φιλολογία όσο και τις Κρητολογικές Σπουδές, εργαζόμενος μέχρι το τέλος της ζωής του.  Μας κληροδοτεί πολύτιμα άρθρα και βιβλία, στα οποία αποτυπώνεται η ευρύτητα των γνώσεων, η μεθοδικότητα και η κριτική σκέψη του. 

Υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και μέλος της Επιτροπής Εποπτείας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Βραβεύθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου με τα βραβεία Καζαντζάκη και Ηθικής Τάξεως.  

Στην πορεία του βίου του είχε τη συνεχή στήριξη της συζύγου του, φιλολόγου Κυρίας Άννας Παπαδάκη, την οποία υπεραγαπούσε, ενώ ήταν ένας στοργικός πατέρας και παππούς. 

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία του οφείλει πολλά καθώς συμμετείχε, κάθε φορά με δύο διαλέξεις, στους δύο κύκλους ομιλιών, που είχε οργανώσει με τον τίτλο «ο Μίτος της Αριάδνης, ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου».  Στον δεύτερο κύκλο ήταν επιπλέον σύμβουλός μας στην επιλογή των θεμάτων και των ομιλητών.

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του Άννα, τα παιδιά του Στάθη και Μαρίνα με τις οικογένειές τους.

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης, που θα τον σκεπάσει".

 

Δείτε επίσης:

"Έφυγε" ένας κορυφαίος των Κρητικών Γραμμάτων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ