Κρήτη: «Εντέλλεσθε» οδήγησε σε παραίτηση Διευθυντή Καρδιολογικής κλινικής

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

«Βόμβα» στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Σαν "κεραυνός" εν αιθρία έπεσε σήμερα το πρωί μία ακόμα παραίτηση γιατρού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αντιδρώντας σε «εντέλλεσθε» που έλαβε από την Διοίκηση.

Ειδικότερα ο κ. Γιάννης Ανδριώτης, Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθυντή όμως παραμένει στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως απλός γιατρός στην κλινική του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive η παραίτηση έγινε διότι υπήρξε κόντρα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου για να γίνει μία εφημερία, λόγω έλλειψης ιατρών, η οποία δεν ήταν προγραμματισμένη.

Ο Διοικητής, όπως αναφέρουν πηγές, πήρε τον κ. Ανδριώτη από την εφημερία του Αγίου Πνεύματος και με «εντέλλεσθε» μετέφερε την υπηρεσία για το περασμένο Σάββατο, 8 Ιουνίου, παραμονή των ευρωεκλογών.

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής εργάστηκε κανονικά το Σάββατο όμως σήμερα το πρωί μετέβη στην εργασία του όπου και υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθυντή.

Η εν λόγω παραίτηση καταδεικνύει ακόμα μία φορά τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ και τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούνται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα «εντέλλεσθε» και τις υπερεφημερίες.

Επίσης, όπως τονίζεται, αποδεικνύει πως η μόνη λύση για τα οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην Κρήτη αλλά και εν γένει στην Ελλάδα είναι οι αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού οι οποίες θα λειτουργήσουν ως κίνητρο για να παραμείνουν οι γιατροί στο ΕΣΥ και να σταματήσει το φαινόμενο του brain drain και των αλλεπάλληλων αποχωρήσεων από τα νοσοκομεία.

Αυτό επανειλημμένα έχει τονίσει με δηλώσεις του στο Cretalive ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης. Η σκληρή αλήθεια είναι επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει προσλήψεις για θέσεις ιατρών οι οποίες καταλήγουν άγονες καθώς είναι μειωμένο το ενδιαφέρον των γιατρών για εργασία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι αυξήσεις στους μισθούς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα απέναντι και σε αυτό το φαινόμενο, σημειώνει ο κ. Μανουσάκης.

Ο κ. Γιάννης Ανδριώτης γνωστοποίησε την παραίτηση του, μέσω facebook, όπου αναφέρει τα εξής:

andriotis paraitisi

 

Δείτε επίσης:

Αλαλούμ με τις εφημερίες στα νοσοκομεία του Λασιθίου- Αδύνατο να γίνει χειρουργείο

Ο τοκετός έγινε στο Ηράκλειο γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έσωσαν 36χρονη που παρουσίασε επιπλοκές στον τοκετό

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ