Το κυκλοφοριακό μαρτύριο ζητάει λύση! - Σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Τα σενάρια για την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του Αγίου Ιωάννη Χωστού

Τον ... κακό χαμό προσπαθούν να "μαζέψουν" οι εμπλεκόμενοι φορείς στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού, καθώς όπως έχει αποδειχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κυκλικός κόμβος και τα κολονάκια επιδείνωσαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κανείς τουλάχιστον 40 λεπτά για να περάσει το τμήμα-μαρτύριο, από τη διασταύρωση προς Φοινικιά ως το τέλος της γέφυρας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη, προκειμένου να "πέσουν" το τραπέζι όλα τα πιθανά σενάρια, με τα επικρατέστερα να είναι τα εξής:

- Να απομακρυνθούν τα κολονάκια ώστε να μπορούν τα οχήματα να βρίσκουν διέξοδο προς την Εθνική Οδό

- Να εξεταστεί συν τω χρόνων το αν πρέπει να γίνει κάποια "βαριά" παρέμβαση στον δεύτερο κόμβο επί της οδού Μπακογιάννη, μπροστά στον ιερό ναό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δεύτερος κόμβος αποδείχθηκε "αντιλειτουργικός" και η εύρεση λύσης είναι μόνοδρομος καθώς η αναμονή είναι πολύ μεγάλη και οι ουρές των οχημάτων είναι πια καθημερινότητα, την οποία όμως κανένας δεν μπορεί να συνηθίσει και να αποδεχτεί!

Πάντως, αυτό που δρομολογείται είναι η εγκατάσταση 3ου κυκλικού κόμβου - όπως είχε προαναγγελθεί άλλωστε - περί τα τελη Σεπτεμβρίου στη διασταύρωση προς Φοινικιά και Μαλάδες, στο ύψος του ζαχαροπλαστείου, ενώ παραμένει υπό εξέταση τι θα γίνει με τον προβληματικό δεύτερο κόμβο.

Στα ήδη οξύτατα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η αναμενόμενη επιβάρυνση κάθε φορά που οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται, ενώ μέσα στο "πακέτο" μπαίνει και η κακή κατάσταση του οδοστρώματος που έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται ... λίμνες και λιμνούλες, από το νερό της βροχής, ανάλογα με τις λακκούβες και την κλίση του οδοστρώματος σε κάθε σημείο.

Πάντως όπως αποφασίστηκε η λύση που θα εφαρμοστεί τώρα θα είναι προσωρινή, προκειμένου να αποφορτιστεί το κυκλοφοριακό "έμφραγμα" και να γίνει ανεκτή η κυκλοφορία, ενώ με το νέο έτος θα έρθει και μια μόνιμη λύση.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ανοίχτηκαν οι προσφορές που κατέθεσαν οι 7 ενδιαφερόμενοι, για τις εργασίες για την οριστική λύση στο πρόβλημα, και στις 27 του μήνα με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου.
 

Δείτε επίσης:

Αναζητούν λύση για το ... χάος!
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ