Λ. Κοπάσης για νέο ΒΟΑΚ: "Πλησιάζουμε στο τέλος"

Λ. Κοπάσης για νέο ΒΟΑΚ: "Πλησιάζουμε στο τέλος"

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης μίλησε στο Livetalks για το νέο, σύγχρονο αυτοκινητόδρομο του νησιού

"Δεν είμαστε μια μέρα πριν την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ, αλλά έχουμε ένα σχεδιασμό και πλησιάζουμε στο τέλος" τόνισε στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου o πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Λευτέρης Κοπάσης με φόντο τις πληροφορίες από το Υπουργείο Υποδομών για την υλοποίηση του νέου, σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι το αντικείμενο του έργου και τα μεγάλα τεχνικά έργα. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο ΒΟΑΚ θα διαθέτει 46 Ανισόπεδους Κόμβους, 15 Σήραγγες με 14,5 χιλιόμετρα μήκος και 40 Γέφυρες με 8,67 χιλιόμετρα μήκος. 

"Οι Κρητικοί ζούμε μία μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης που έχει ανάγκη το νησί αλλά πιστεύω ότι στο τέλος της δεκαετίας θα μιλάμε για ένα λειτουργικό έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητά μας" είπε ο κ. Κοπάσης ενώ ερωτηθείς σχετικά με τα διόδια που θα γίνουν στο τμήμα “Χανιά-Χερσόνησος” σημείωσε χαρακτηριστικά: "Μπροστά στην ευκολία που θα δίνει ένας τέτοιος δρόμος στην καθημερινότητά μας, θεωρώ ότι δεν θα είναι σημαντικό το όποιο αντίτιμο. Προφανώς υπάρχουν πρακτικά προβλήματα και προβληματισμοί για το τμήμα του δρόμου πχ. στο Ηράκλειο, που χρησιμοποιείται σαν αστικός δρόμος, ωστόσο πιστεύω ότι θα βρεθούν λύσεις". 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Λευτέρη Κοπάση:

 

 

Δείτε επίσης:

Αυτά είναι τα έργα που θα γίνουν σε κάθε τμήμα του νέου ΒΟΑΚ

Τα έργα της Κρήτης στο "πανέρι" του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ