«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Newsroom
Newsroom

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο  Περιφερειακό Συμβούλιο στις 15 Μαίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολούμενων εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών και κατέθεσε σχετικό ψήφισμα.  

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Βρύσαλης είπε τα εξής :
"Οι αυτοαπασχολούμενοι εργαστηριακοί γιατροί έχουν δίκιο να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται από την πολιτική που διαδοχικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με στρατηγική της ΕΕ που απαιτεί περικοπές δημοσίων δαπανών για την Υγεία,  με τα απαράδεκτα clawback και τους κλειστούς προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ, που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, ενώ την ίδια ώρα οι μεγάλοι όμιλοι διατηρούν τεράστια ποσοστά κέρδους, οι αλυσίδες διαγνωστικών και πολυιατρείων θησαυρίζουν συγκεντρώνοντας όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εργαστηριακών εξετάσεων.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αυτοαπασχολούμενων κλινικοεργαστηριακών γιατρών για :
Να καταργηθεί άμεσα το clawback και οι κλειστοί προϋπολογισμοί.
Να διενεργούνται το σύνολο των εξετάσεων και των επανεξετάσεων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια,  χωρίς να εφαρμοστεί κανένας αντιεπιστημονικός κόφτης – ασφαλιστικά πρωτόκολλα, κλπ
Καμία συμμετοχή των ασθενών στις αναγκαίες εξετάσεις για πρόληψη, διάγνωση, παρακολούθηση κ.α.,
Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα ΚΥ, πλήρης ανάπτυξη και στελέχωση αναγκαίων δημόσιων δομών πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,  συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων, ώστε να καλύπτονται το σύνολο των αναγκών των ασθενών".

Επιπλέον, οι  σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης κάλεσαν το περιφερειακό συμβούλιο, να στηρίξει με ψήφισμα το πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για την Υγεία που οργανώνουν δεκάδες Σωματεία και φορείς του Νομού στις 21 Μάη (με συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Ελευθερίας), ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.

Το συλλαλητήριο οργανώνεται για να μπει ένα τέλος στην τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ του Νομού Ηρακλείου, την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι συγγενείς των ασθενών, εξαιτίας της πολιτικής που μετατρέπει την υγεία του λαού σε πανάκριβο εμπόρευμα.  

Ωστόσο, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου είχε να πει μόνο κάποια γενικόλογα περί υγείας δημόσιου αγαθού, μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε,  επιβεβαιώνοντας, ξανά, τις πολιτικές της δεσμεύσεις. Δεν θέλει να θίξει ούτε κατ' ελάχιστον τις επιλογές ΕΕ και κυβερνήσεων που ακολουθεί πιστά και στον τομέα της Υγείας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καλεί τον ηρακλειώτικο λαό να συμμετέχει στο πανηρακλειώτικο συλλαλητηρίου στις 21 Μάη, που παίρνει τη σκυτάλη από τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έγιναν τους προηγούμενους μήνες σε κάθε νομό της Κρήτης. Να συνεχίσει να διεκδικεί την ενίσχυση των δομών του δημόσιου συστήματος Υγείας, απέναντι στην κατάρρευση από τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ – Κυβερνήσεων- περιφερειακής, τοπικής διοίκησης.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ