Μάξιμος Σενετάκης στο Cretalive: Τα σχέδια για την περιφερειακή ανάπτυξη της Κρήτης

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, την Περιφέρεια και τους κατά τόπους δήμους θα παραχθούν νέα υλικά και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην περιφερειακή ανάπτυξη της Κρήτης.

Η ενίσχυση της έρευνας στον αγροδιατροφικό τομέα αλλά και σε καινοτόμες υπηρεσίες για τον τουρισμό είναι ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Κρήτη, όπως είπε στο Cretalive ο υφυπουργός Μάξιμος Σενετάκης.
Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, την Περιφέρεια και τους κατά τόπους δήμους θα παραχθούν νέα υλικά και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην περιφερειακή ανάπτυξη της Κρήτης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο υφυπουργός πραγματοποιεί συχνά συναντήσεις σε κέντρα ικανοτήτων στο οποίο συνεργάζονται μεγάλες εταιρείες της Κρήτης για την διάχυση ερευνητικών αποτελεσμάτων στο εμπόριο.
«Όλες αυτές οι εταιρείες συγκεντρώνονται για να συνεργαστούν και να μπορέσουμε να παράξουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Η Κρήτη έχει πολύ δυνατή βιομηχανική περιοχή, η οποία είναι πολύ δυνατή για την ευρύτερη οικονομία της Ελλάδος, λόγω και του τουρισμού αλλά και του λιανικού εμπορίου», είπε στο Cretalive.

Έρευνα και επιχειρηματικότητα
Ο κ. Σενετάκης αναφέρθηκε και στην συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, λέγοντας ότι το ΙΤΕ διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του Ηρακλείου πέραν της ερευνητικής κοινότητας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «όλα τα ερευνητικά μας κέντρα εξελίσσονται και γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικά για να διεκδικούν μεγαλύτερο μέρος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια έρευνας και καινοτομίας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες».
Πρόσθεσε ότι το μεγάλο ζητούμενο, που είναι και στόχος ευρωπαϊκός – ελληνικός, είναι ότι  «η καινοτομία θα είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη την οποία θέλουμε. Η έρευνα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εμπορεύσιμη ιδέα και καινοτομία, για να μπορέσει να γίνει και επιχειρηματικότητα».

Elevate Greece
 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ότι αυτό είναι το μεγάλο μέλημα και της Κυβέρνησης, συμπληρώνοντας την σημασία που έχει το Elevate Greece.
Επιτέλεσε μεγάλο ρόλο για τις εταιρείες στην πανδημία και θέλουμε να το μετεξελίξουμε σε πύλη προβολής των εταιρειών στο εξωτερικό αλλά και για ελληνικά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

 

Φωτογραφία ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ