Με... αλκοτέστ σε ταβέρνες και εστιατόρια ενημέρωσαν για την οδική ασφάλεια

Με... αλκοτέστ σε ταβέρνες και εστιατόρια ενημέρωσαν για την οδική ασφάλεια

Ιδιαίτερες δράσεις του βράδυ του Σαββάτου και στην Κρήτη στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα».

Μια ιδιαίτερη δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη του Ηρακλείου. Ανάλογες δράσεις είχαμε σε πολλές πόλεις της χώρας. 

Στο πλαίσιο της  «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» η Τροχαία Ηρακλείου μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", εθελοντές αλλά και την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, βρέθηκαν σε κέντρα εστίασης της πόλης και μίλησαν σε θαμώνες για τα τροχαία ατυχήματα και τους κινδύνους που κρύβει η κατανάλωση αλκοόλ.

 

Παράλληλα, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ προληπτικά διενέργησαν και αλκοτέστ, στο πλαίσιο πάντα της πρόληψης και της ενημέρωσης που παρείχαν.

1

"Η υπηρεσία μας, το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, δίνει μεγάλη βαρύτητα σε τέτοιου είδους δράσεις που έχουν να κάνουν με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων" είπε σε δηλώσεις του, μιλώντας στην κάμερα του Cretalive, o Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης.

1

Από την πλευρά της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού, Γεωργία Μηλάκη, σχολίασε πως η Περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα κοντά σε τέτοιες δράσεις που έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. "Η Κρήτη μας δυστυχώς έχει μια θλιβερή πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα και ειδικά στα θανατηφόρα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να ευαισθητοποιήσουμε και να μιλήσουμε στους ανθρώπους για την πρόληψη"  είπε και συνέχισε "Το αλκοόλ είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων" με την κατάχρηση του, όπως σημείωσε, να αφορά περίπου τα μισά τροχαία ατυχήματα.

1

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγαπητός, μέλος του εθελοντικού σωματείου ΑΤΑΧΤΟΙ τόνισε πως "είναι πάρα πολύ λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στο να πιούμε ένα ποτήρι παραπάνω και να συμβεί κάτι στο δρόμο. Για αυτό είναι καλό όλοι να σκεφτούμε τους δικούς μας ανθρώπους, τις οικογένειες μας και να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί".

"Θα τηρήσουμε αυτό το οποίο η Τροχαία μας λέει και θερμά ευχαριστήρια πραγματικά και στον διοικητή κ. Καρακούδη και σε όλο το επιτελείο της Τροχαίας, διότι με την φιλία και με τον καλό τους λόγο δίνουν στον κόσμο να καταλάβει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Στεφανουδάκης, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ενημέρωση που έγινε στο εστιατόριο όπου απολάμβανε το φαγητό του.

3

"Συμπαραστεκόμαστε και εμείς στη δράση αυτή" είπε ένας εργαζόμενος στην εστίαση, που μίλησε επίσης στην κάμερα του Cretalive.
 
"Νομίζω ότι η τροχαία Ηρακλείου κάνει πολλές δράσεις και αξίζουν συγχαρητήρια. Ειδικά για το αλκοόλ που υπάρχει πρόβλημα... διότι οι Κρητικοί είναι επιρρεπείς και δυστυχώς έχουμε πολλά ατυχήματα" ανέφερε από την πλευρά του ο κ Γιώργος Μπαμιεδακης, θαμώνας σε κατάστημα εστίασης.
 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ