Μεγάλες ποσότητες νερού στο φράγμα Φανερωμένης - «Καλό νερό» και στη Μεσσαρά

Περιορισμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο αναφέρει ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης στο Cretalive - Οι βροχές τροφοδοτούν το φράγμα Φανερωμένης, με τα ρέματα της περιοχής να κατεβάζουν νερό

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στον Δήμο Φαιστού, στη Μεσαρά, από την κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο οποίος μίλησε στο Cretalive. Παρά τις αυξημένες ποσότητες βροχής στα ορεινά, δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές, ενώ οι βροχοπτώσεις έχουν αρχίσει να τροφοδοτούν το φράγμα Φανερωμένης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, περισσότερο νερό έπεσε στην περιοχή του Ζαρού, των Βοριζίων και των Καμαρών. Τα προβλήματα αφορούν κυρίως φθορές σε δρόμους που είχαν στρωθεί, οι οποίες, όπως σημείωσε, εμφανίζονται κάθε χειμώνα και μπορούν να αντιμετωπιστούν. «Ελεγχόμενες καταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την εικόνα στον δήμο.

Την ίδια ώρα, θετικά είναι τα νέα για το φράγμα Φανερωμένης, καθώς τα ρέματα που το τροφοδοτούν κατεβάζουν νερό μετά τις βροχές. Ο ίδιος συνέκρινε τη σημερινή εικόνα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν τα αποθέματα ήταν περίπου 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, επισημαίνοντας ότι φέτος η αφετηρία είναι σαφώς καλύτερη.

Όπως ανέφερε, η έντονη βροχόπτωση στον Ζαρό έκανε τα ποτάμια και τα ρέματα της περιοχής να τρέξουν. Νερό φτάνει στο φράγμα από την πλευρά του Ζαρού και από μεγάλο ρέμα των Βοριζίων. «Και τα δύο ρέματα τρέχουν κανονικά και κατεβάζουν νερό στο φράγμα», τόνισε ο δήμαρχος Φαιστού.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση