Μέσα Ιουνίου για τον τουρισμό και... βλέπουμε!

Μέσα Ιουνίου για τον τουρισμό και... βλέπουμε!

Η αγορά διαμορφώνεται ως αυτή την ώρα από τις... ακυρώσεις

Μέσα Ιουνίου και... βλέπουμε! Τότε υπολογίζει ο κ. Κώστας Κουρκούνης, αντιπρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, ότι θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το πότε και πώς θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν!

Η Ελλάδα (και η Κρήτη φυσικά) εντάχθηκαν στις περιοχές "υψηλού κινδύνου" για χώρες όπως η Γερμανία, η Φινλανδία ακύρωσε έως τις 31 Μαΐου όλες τις πτήσεις της και οι Βρετανοί δια στόματος του Μπόρις Τζόνσον πριν τις 17 Μάη, ξεχνούν τη λέξη διακοπές στο εξωτερικό.

Η αγορά διαμορφώνεται ως αυτή την ώρα απ'τις... ακυρώσεις. Το καθολικό Πάσχα και την άφιξη τουριστών το... ξεχνάμε. Η πιο βαριά οικονομική βιομηχανία της πατρίδας μας παραμένει σε παρατεταμένη χειμερία νάρκη, με τους φορείς του τουρισμού να πιστεύουν και να ελπίζουν ότι αρχές Ιούνη θα έρθει η... Ανάσταση ή... ανάνηψη αν προτιμάτε.

Όπως φαίνεται, οι Ισραηλινοί μάλλον κλίνουν προς ματαίωση των ταξιδιών που είχαν προγραμματίσει για τα τέλη Μάρτη, απόφαση που μένει να επικυρώσει και να επικυρωθεί απ' την κυβέρνηση της χώρας τους.

"Από εμάς εξαρτάται πότε θα ανοίξουμε. Πρέπει να παλέψουμε να είμαστε καθαροί, να είμαστε πράσινος προορισμός" είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Κουρκούνης.

Η Μαγιόρκα ανακοίνωσε ότι τέλη θα ανοίξει για τους Γερμανούς, ωστόσο ο Τουριστικών των Πρακτόρων Κρήτης δεν "βλέπει" να... περπατά η συγκεκριμένη απόφαση. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και η γειτονική Ιταλία, που χειμάζεται απ' την πανδημία...

Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, περιμένοντας να σπάσουν τα δεσμά του ιού....

Εντούτοις, κάθε προσπάθεια ασφαλών προβλέψεων είναι παρακινδυνευμένη: Εκεί που γίνεται ένα βήμα μπρος, την αμέσως επόμενη στιγμή έπεται το πισωγύρισμα. 

Ο κ. Κουρκούνης περιέγραψε τις δυσκολίες που βιώνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, υποστηρίζοντας πώς επί του παρόντος τα πράγματα είναι χειρότερα σε σχέση με πέρυσι, διότι ένα χρόνο πριν είχαν δοθεί προκαταβολές, άρα υπήρχε ένα μικρό μαξιλαράκι...

Τώρα, όλα είναι στον... αέρα, κι όλοι είναι παγωμένοι! Χρήματα δεν δίνονται, το σημάδι επανεκκίνησης της όποιας σχετικής δραστηριότητας είναι απροσδιόριστο, συνεπώς πού και πώς να γίνει προγραμματισμός, όταν έχει στεγνώσει από ρευστότητα και η αγορά;

Οι φορείς του τουρισμού περιμένουν τί θα γίνει και με την ρωσική αγορά. Ποντάρουν πάρα πολλά στην ανερχόμενη δύναμη που λέγεται Πολωνία, κι ελπίζουν να καλύψουν τη χασούρα των πρώτων μηνών, με επέκταση της σεζόν, γιατί όχι, έως και τον Νοέμβριο. Τουλάχιστον τότε θα έχει χτιστεί - φυσιολογικά- το πολυπόθητο "τείχος της ανοσίας".

 

Δείτε επίσης:

Ακυρώνει και επίσημα η TUI UK όλα τα πακέτα μέχρι τις 16 Μαΐου

Βλατάκης στο Livetalks: "Η τουριστική σεζόν στην Κρήτη θα είναι καλύτερη από πέρυσι" 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ