Στο Ηράκλειο φιλοξενούνται οι νεαροί μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Μεσαρά

Newsroom
Newsroom

Το ξύλινο πλοιάριο που τους μετέφερε βρέθηκε κενό στον Κόκκινο Πύργο από άνδρες του Λιμενικού Σώματος

Συνολικά 32 μετανάστες, όλοι άνδρες νεαρής ηλικίας εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής να περιφέρονται στον δρόμο σε παραλιακή περιοχή της Μεσαράς

Από αυτούς οι 25 έχουν ήδη μεταφερθεί στο Ηράκλειο και φιλοξενούνται στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι, ενώ αναμένονται στον ίδιο χώρο και οι υπόλοιποι 7. Όπως επισήμανε μιλώντας στο Cretalive, o λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, έχουν κινητοποιηθεί εκτός από το Λιμενικό Σώμα που διενεργεί και την προανάκριση για την υπόθεση, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΟΛΗ για τη φιλοξενία των νεαρών αυτών ατόμων.

Στον χώρο όπου βρίσκονται προσωρινά αναμένεται κλιμάκιο γιατρών από την 7η ΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία της ταυτοποίησής τους.

Οι 32 νεαροί μετανάστες στα παράλια της Μεσαράς με ξύλινο πλοιάριο το οποίο εντόπισαν κενό άνδρες του Λιμενικού Σώματος στον Κόκκινο Πύργο. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες γι' αυτούς οι οποίοι είχαν ρόλο διακινητή βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αρχικά είχε υπάρξει σύγχυση με τον ακριβή αριθμό των μεταναστών που αποβιβάστηκαν σε βραχώδη παράλια της Μεσαράς. Είχε θεωρηθεί ότι είχαν σκορπιστεί σε δύο ομάδες, αλλά όπως αποδείχθηκε τα 15 περίπου άτομα που περιφέρονταν στην ακτογραμμή ήταν ... τουρίστες που απολάμβαναν την κυριακάτικη βόλτα τους στην παραλία. 

Από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού τους κινητοποιήθηκε και ο δήμος Φαιστού, ωστόσο δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος για τη φιλοξενία των 32 μεταναστών και έτσι αποφασίστηκε να μετακινηθούν στο Ηράκλειο.

Φωτογραφία αρχείου από Giovanni_Cancemi via vista.create

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ