Νέα εμπλοκή στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας - γιατί ζητούν εξαίρεση οι δύο πραγματογνώμονες

Αίτημα εξαίρεσης υπέβαλαν δύο από τους πραγματογνώμονες γιατρούς - Γιατί ζητούν εξαίρεση

Νέα εμπλοκή στην πολύκροτη και πολύπαθη υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα εξαίρεσης υπέβαλαν δύο από τους πραγματογνώμονες γιατρούς.

Αυτό σημαίνει νέες εξελίξεις και πιθανότατα καθυστερήσεις στην υπόθεση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μία εξέλιξη πάντως που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά καθώς οι δύο πραγματογνώμονες που ζητούν να εξαιρεθούν είχαν ήδη απαντήσει στα ερωτήματα που είχε θέσει το δικαστήριο.

Γιατί ζητούν εξαίρεση

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο ένας πραγματογνώμονας επικαλείται για την εξαίρεση του τα όσα περί μεροληψίας τού καταλογίζει  η πολιτική αγωγή επειδή, όπως αναφέρεται, όταν του ανατέθηκε η πραγματογνωμοσύνη από το δικαστήριο παρέλειψε να δηλώσει ότι είχε συνεργαστεί με την κατηγορούμενη στο διάστημα εργασίας της στο ΠΑΓΝΗ, κάτι όμως που δεν έγινε με δόλο αλλά από απειρία στις διαδικασίες αυτές. Ο ίδιος ζητά να εξαιρεθεί καθώς ναι μεν είναι αληθές ότι είχε συνεργαστεί με την κατηγορούμενη, θεωρεί όμως ότι η μομφή  που του αποδίδεται από πολιτική αγωγή  προσβάλλει βάναυσα την υπόληψη και την προσωπικότητα του καθώς, όπως υποστηρίζει, αφιέρωσε χρόνο για τη διεξοδική μελέτη και ανάλυση των συμβάντων ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα του δικαστηρίου. 

Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να κινείται και το σκεπτικό εξαίρεσης του δεύτερου πραγματογνώμονα, ο οποίος κατά πληροφορίες συμμετείχε ως μέλος στο συμβούλιο που είχε παραπέμψει την υπόθεση της αναισθησιολόγου στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό.

Την ίδια ώρα ο εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, Γιώργος Στειακάκης, δήλωσε στο Cretalive για την εξέλιξη αυτή: «Δικαίωμα των πραγματογνωμόνων είναι να δηλώσουν εξαίρεση υπό το βάρος απειλών. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα και 100 άλλοι πραγματογνώμονες να διοριστούν. Με κραυγές και απειλές η δικαιοσύνη δεν χειραγωγείται».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου,  γεγονός που προκάλεσε την οργή του πατέρα της Μάνου Παρασκάκη.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού μάλιστα είχε δηλώσει "πάρα πολύ θυμωμένος που ορίστηκαν πραγματογνώμονες, οι οποίοι είναι από το ίδιο εργασιακό περιβάλλον της κατηγορούμενης", ενώ έδειξε να προσβάλλεται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι  η κατηγορουμένη αντιμετωπίζεται από τους συνηγόρους της "σαν να έχει δικαιωθεί ήδη", ευρισκόμενη όπως υποστήριξε ο κ. Παρασκάκης "στο επίκεντρο" της προσοχής, παρότι στη θέση αυτή θα έπρεπε να βρίσκεται η μικρή Μελίνα.
"Το δικαστήριο γίνεται για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε!" είχε επισημάνει μεταξύ άλλων  ο κ. Παρασκάκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ