Ως και 18 εκατοστά «βούλιαξε» το Αρκαλοχώρι από τους σεισμούς!

Ως και 18 εκατοστά «βούλιαξε» το Αρκαλοχώρι από τους σεισμούς!

Δείτε τους χάρτες με τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις.

Από 14 ως 18 εκατοστά βυθίστηκε το Αρκαλοχώρι αλλά και άλλες περιοχές του Ηρακλείου που ήταν στο επίκεντρο των σεισμών που σημειώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Στις εικόνες παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εδαφικής παραμόρφωσης που προκάλεσε η σεισμική διέγερση στο Αρκαλοχώρι όπως τα υπολογίζει η τεχνική της Δορυφορικής Συμβολομετρίας που εφαρμόστηκε στο Ινστιτούτο Φυσικής Εσωτερικού Γης & Γεωκαταστροφών με συντονίστρια την Δρ. Μ. Κούλη, επίκουρη καθηγήτρια και τον καθηγητή Φίλιππο Βαλιανάτο.

Βαλιανάτος χάρτες

Ο ίδιος εξηγεί στο Cretalive πως «χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες πριν και μετά τον σεισμό και εφαρμόζοντας την τεχνική της δορυφορικής συμβολομετρίας, οι ερευνητές του Ινστιτούτου υπολογίσαμε την παραμόρφωση στη ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπως την προκάλεσαν ο κύριος σεισμός και ο μεγαλύτερος μετασεισμός που ακολούθησε

χαρτες Βαλιανάτος

Οι εικόνες μας δείχνουν το πώς η παραμόρφωση κατανέμεται στην περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού αλλά και την μεγάλη βύθιση που προκάλεσε η σεισμική διέγερση. «Οι παραμορφώσεις που προέκυψαν είναι από 14 ως 18 εκατοστά», εξηγεί ο καθηγητής.

χάρτες Βαλιανάτος

 

Δείτε επίσης:

Κατά 14 εκατοστά «βυθίστηκε» το Αρκαλοχώρι μετά τον φονικό σεισμό

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ