Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταδικάζει τους βανδαλισμούς και την επίθεση στον καθηγητή

"Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα δε μπορεί να σιωπά ούτε να δείχνει ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές" τονίζει στην ανακοίνωση του το Πανεπιστήμο Κρήτης.

Τους βανδαλισμούς στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με φθορές και συνθήματα κατά του καθηγητή Αχιλλέα Γραβάνη καταδικάζει απερίφραστα, η πρυτανική αρχή με σχετική ανακοίνωση της.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του το Πανεπιστήμιο κάνει λόγο για "ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης" που στοχεύουν όπως σημειώνει "στη συκοφάντηση ενός ανθρώπου, που χαρακτηρίζεται και το δημοκρατικό του ήθος".

"Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα δε μπορεί να σιωπά ούτε να δείχνει ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές" τονίζει στην ανακοίνωση του το Πανεπιστήμο Κρήτης.

Όλη η ανακοίνωση

"Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια κλιμακούμενη και εσκεμμένη στοχοποίηση διακεκριμένου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος έχει δημόσιο λόγο και εκφράζει τις απόψεις του.

Άνθρωποι, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές μας, προχώρησαν σε βανδαλισμούς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη διατύπωση απειλών εναντίον του Καθηγητή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης, μέσα από τη συκοφάντηση ενός ανθρώπου, που χαρακτηρίζεται από την αγάπη στους φοιτητές του, το mentoring, την επιστημοσύνη και το δημοκρατικό του ήθος.

Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα δε μπορεί να σιωπά ούτε να δείχνει ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές, που καταπατούν το πανεπιστημιακό άσυλο και στρέφονται ενάντια στην αποστολή του Δημόσιου Πανεπιστημίου."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ