Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις κατεδαφίσεις στην Ελούντα ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Newsroom
Newsroom

Τι ακριβώς αναφέρει η Μαρία Κοζυράκη

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου με φόντο την αναστολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε αυθαίρετα κτίσματα στην Ελούντα, ζητά με κατεπείγον έγγραφό της η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.

Η κ. Κοζυράκη επί της ουσίας στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Οικονομίας και Περιβάλλοντος, ζητά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στα Πολιτικά δικαστήρια ώστε να μην εκδίδουν αποφάσεις προσωρινής αναστολής των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που έχουν τελεσιδικήσει λίγο πριν οι μπουλντόζες ξεκινήσουν τις εργασίες τους. Αυτό που συνέβη δηλαδή και στην περίπτωση της Ελούντας.

Όπως είχε δηλώσει στο Cretalive η κ. Κοζυράκη, πριν από μερικές ημέρες, επρόκειτο να ξεκινήσουν, σχεδόν παράλληλα  εκτελούνται τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων στην Ελούντα (16) και στην Ιεράπετρα (52) 

Ειδικότερα, 16 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Ελούντα και 52 στην Ιεράπετρα. 

Συνολικά 115 αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλίες και ευαίσθητα περιβαλλοντικά περιοχές έχουν κατεδαφιστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε περιοχές από τον Καρτερό μέχρι και το Σίσι.

Αναλυτικά λοιπόν μαζί με τη νήσο Χρυσή και την εκβολή του Καρτερού ποταμού (όπου οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων έγιναν το καλοκαίρι του 2022) και το Σίσι (που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2024) τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα έχουν ως εξής:

  • Χρυσή: 20
  • Καρτερός: 73
  • Τομπρούκ: 1
  • Παχιά Άμμος: 1
  • Παραλία Μπούφος (αρχαιολογικός χώρος στο Σίσι): 2 και
  • Σίσι: 18

 

Δείτε επίσης:

Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες - Ξεκινούν κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα σε Ελούντα και Ιεράπετρα

Ξεκινούν κατεδαφίσεις στον Καρτερό- Σε εκκρεμότητα πάνω από 400 πρωτόκολλα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ