Πλημμύρισαν χώροι του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά την καταρρακτώδη βροχή

Newsroom
Newsroom

Στη λέσχη του ιδρύματος γίνονταν έργα ενεργειακής αναβάθμισης, λένε οι φοιτητές της Πανσπουδαστικής Κ.Σ

Προβλήματα και στο Πολυτεχνείο Κρήτης προκάλεσε η έντονη καταιγίδα της Τετάρτης στα Χανιά. Χώροι του ιδρύματος πλημμύρισαν και όπως επισημαίνουν οι εκλεγμένοι με την παράταξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον χώρο της λέσχης όπου εντοπίστηκε και το μεγαλύτερο πρόβλημα γίνονταν τις προηγούμενες ημέρες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Στη σχετική ανακοίνωση των φοιτητών της Πανσπουδαστικής επισημαίνονται τα εξής:

"Εν μέσω εξεταστικής, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να δίνουν ακόμα μαθήματα, για άλλη μια φορά με την πρώτη βροχή του Σεπτεμβρίου, χώροι του Πολυτεχνείου Κρήτης πλημμύρισαν! Συγκεκριμένα, η λέσχη του Πολυτεχνείου στην οποία μάλιστα γίνονται έργα «ενεργειακής αναβάθμισης» όλο τον Σεπτέμβρη, αίθουσες σε διάφορα τμήματα όπως το ΜΗΧΟΠ και το ΜΠΔ ακόμα και δωμάτια εστιακών στην παλιά εστία είτε έσταζαν από τα ταβάνια είτε έγιναν κυριολεκτικά πισίνα. Αμφιθέατρα και διάδρομοι που πλημμύρισαν, ταβάνια που στάζουν αποτελούν την εικόνα
του πανεπιστημίου της αγοράς του 2023.

Πολυτεχνείο πλημμύρα

"Τι πιο σύνηθες να συμβεί" θα πει κανείς, αφού όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλό τους για την ενίσχυση των υποδομών, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Σχεδόν 5 χρόνια μετά
τις μεγάλες καταστροφές του 2019 στο νομό Χανίων, λίγες μέρες μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι συμπολίτες μας στην Θεσσαλία, και την ίδια ώρα που «πνίγεται» ο Βόλος,  αποδεικνύεται πως με λίγα λεπτά καταρρακτώδους βροχής οι χώροι του πανεπιστημίου θα στάζουν και θα πλημμυρίζουν ενώ οι φοιτητές θα μαθαίνουν κολύμπι στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης των Χανίων προσπαθώντας να φτάσουν στο Πολυτεχνείο! Αυτά είναι τα μέτρα τα οποία έχουν πάρει τόσο καιρό η πρυτανεία, η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με την κυβέρνηση!

Πολυτεχνείο πλημμύρα

            Απαιτούμε:

·       Να οριστεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να προσέλθουν την Τετάρτη στα μαθήματά τους λόγω των καιρικών συνθηκών.

·       Άμεση συντήρηση των δωματίων στην παλιά εστία με ευθύνη του κράτους για να μην πλημμυρίζουμε με την πρώτη βροχή

Πολυτεχνείο πλημμύρα

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές μας, ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Elias: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στα Χανιά - Φωτογραφίες και βίντεο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ