"Πρόβα" καλοκαιριού, αυτή την εβδομάδα, στην Κρήτη

"Πρόβα" καλοκαιριού, αυτή την εβδομάδα, στην Κρήτη

Με νότιους ανέμους, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη θα "πορευτεί" η Κρήτη, την εβδομάδα που ξεκίνησε, με τους μετεωρολόγους να "βλέπουν" ακόμη και θερμοκρασίες στους 35 βαθμούς Κελσίου!

Φυσικά οι ισορροπίες είναι λεπτές, καθώς οι ανεβασμένες θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακού που έφυγε, ώθησαν πολλούς Κρητικούς στις παραλίες, αν και ακόμη οι χώροι δεν έχουν οργανωθεί με βάση τις νέες συνθήκες του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα τη νέα εβδομάδα, θα χωρίσει την Ευρώπη θερμοκρασιακά σε δύο μέρη. Στα νότια τμήματα (και στη χώρα μας) από τις αρχές της νέας εβδομάδας, θα ευνοηθεί η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, προκαλώντας πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα στα βόρεια οι ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι κινήσεις των αέριων μαζών στην Ευρώπη ως και την Παρασκευή 15/05/2020, αποτυπώνονται ευδιάκριτα στις θερμοκρασίες στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από τη μέση στάθμη της θάλασσας), όπως προβλέπονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ