Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίντεο με το γλεντοκόπι των «7» πριν την επίθεση

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη

Ανήμερα της Παναγίας διαβιβάστηκε η δικογραφία στον εισαγγελέα

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που έχει στη διάθεση της η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν της άγριας επίθεσης σε βάρος των μεταναστών εργατών, στον Άγιο Γεώργιο Λασιθίου.

Το επίμαχο βίντεο καταγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, τους επτά νεαρούς κρητικούς (οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία)  να πίνουν (οι πληροφορίες αναφέρουν  έξι μπουκάλια ουίσκι, χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι), να ακούν κρητικά, να χτυπούν τα χέρια μεταξύ τους πάνω στο κέφι  και να πυροβολούν έξω από μαγαζί του χωριού. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σηκώνονται όλοι μαζί, φεύγουν, απουσιάζουν για περίπου 20 λεπτά και επιστρέφουν. 

Από την πρώτη στιγμή, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου κινήθηκαν άμεσα και μεθοδικά, βρήκαν μάρτυρες, έστω και ανώνυμα, κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους το επίμαχο καταγραφικό, συνέλεξαν τους κάλυκες και κυρίως έπεισαν τους παθόντες να δεχτούν να καταθέσουν και να μπουν στη διαδικασία της αναγνώρισης. Είναι σημαντικό ότι οι αστυνομικοί της υπηρεσίας ενημέρωσαν τους δαρμένους Πακιστανούς ότι εφόσον καταθέσουν, προστατεύονται  από απέλαση  ως θύματα ρατσιστικής βίας. 

Και οι καταθέσεις τους είναι, όπως έχει γράψει το Cretalive, σοκαριστικές. Πίστευαν ότι δεν θα βγουν ζωντανοί από τα χέρια τους. Τους εκλιπαρούσαν να τους λυπηθούν, όμως εκείνοι συνέχιζαν να τους χτυπούν ακόμα περισσότερο στο πρόσωπο και στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένοι στο πάτωμα. Καταθέτουν ακόμα ότι έπεσαν πυροβολισμοί, τουλάχιστον πέντε. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου την Κυριακή, ανήμερα της Παναγίας. Και αυτό από μόνο του δείχνει πολλά. Δεν αποκλείεται σήμερα να έχουμε εξελίξεις, με την έκδοση ενταλμάτων. Πάντως, δύο-τρεις εκ των κατηγορούμενων φέρονται να εξέφρασαν μέσω των συνηγόρων τους την πρόθεση  να εμφανιστούν ενώπιον των Αρχών, θέλοντας να προλάβουν τυχόν έκδοση εντάλματος. 

Ως «πρωτεργάτες» της επίθεσης σε βάρος των μεταναστών φέρονται τρεις νεαροί κρητικοί, ανάμεσα τους και άτομο  με βαρύ ποινικό παρελθόν. Μάλιστα, στο περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί, το θύμα ήταν κρητικός και αυτό δείχνει μία γενικότερη απαξία για την ανθρώπινη ζωή, κυνισμό και αναλγησία.

Διαβάστε επίσης:

Ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα για τη ρατσιστική επίθεση στο Λασίθι

Πίστευαν ότι δεν θα βγουν ζωντανοί από τα χέρια τους

Ρατσιστικό αμόκ από παρέα τραμπούκων!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ