Στην Ηρακλειώτισσα Αργυρώ Σπινθάκη το 2ο βραβείο «Βιργινία Μανασάκη»

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Στην Ηρακλειώτισσα Αργυρώ Σπινθάκη το 2ο βραβείο «Βιργινία Μανασάκη»

Η ίδια δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Κρήτη λόγω της πανδημίας και το βραβείο παρέλαβε η αδερφή της

 

Απονεμήθηκε σήμερα το 2ο Βραβείο «Βιργινία Μανασάκη» που έχει θεσμοθετήσει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ). Το βραβείο παρέδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Η βραβευθείσα επιστήμονας Αργυρώ Σπινθάκη υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε μέσω skype από τη Γερμανία όπου βρίσκεται. «Η αναγνώριση αυτή αποτελεί ένα ευχάριστο συναίσθημα» ανέφερε ευχαριστώντας θερμά τους διοργανωτές και σημειώνοντας πως «η προστασία του περιβάλλοντος θα είναι πάντα μια αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα».  

Η Επιστημονική Επιτροπή επέλεξε ανάμεσα σε 59 υποψηφιότητες και αποφάσισε ομόφωνα ότι «το θέμα που εκπονεί η κ. Σπινθάκη ερευνά το υπέδαφος του νησιού, ώστε να προσφέρει δυνατότητες περαιτέρω ενεργειακής αξιοποίησης με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και είναι εντός της φιλοσοφίας και της αποστολής των βραβείων αυτών σε μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη».

"Είναι μια οφειλόμενη τιμή στη μνήμη της" είπε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης αναφερόμενος στην πολύπλευρη συνεισφορά της Βιργινίας Μανασάκη της οποίας «η μνήμη και οι αρχές μένουν ζωντανές ενώ ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: "είμαστε φτωχότεροι που λείπει από την οικογένεια μας" προσθέτοντας πως "πρέπει να αναδεικνύεται το έργο των νέων επιστημόνων". Υπενθύμισε δε πως ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων και η Ενεργειακή Αναβάθμιση του νησιού φέρνουν τη σφραγίδα της.

"Η κ. Σπινθακη είναι εξαίρετη επιστήμονας" σημείωσε ο Νίκος Κατσαράκης, πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προσθέτοντας πως " η απώλεια της Βιργινίας Μανασάκη είναι πολύ μεγάλη για την Κρήτη". 

Στην παράδοση παραβρέθηκαν οι: Νίκος Κατσαράκης Πρύτανη ΕΛΜΕΠΑ, πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και Ενέργειας Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης και οι Γιώργος Ταβερναράκης και Γεώργιος Μανασάκης από τους οικείους της Βιργινίας Μανασάκη.   

Διαδικτυακά μετείχαν τα μέλη της Επιτροπής, καθηγητές Θεοχάρης Τσούτσος (Πολυτεχνείου Κρήτης), Νίκος Πουλακάκης (Πανεπιστημίου Κρήτης) και η Ειρήνη Βρέντζου, από την Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

manasaki

manasaki

manasaki

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ