Ένα Αυγουστιάτικο βράδυ με παιχνίδι και γνώσεις Ζωής!

Newsroom
Newsroom

Στην πλατεία του Δημαρχείου Αρχανών-Αστερουσίων, χθες, η Τροχαία Ηρακλείου

Κάτω από τις νότες του φεγγαριού, μικροί και μεγάλοι φίλοι από Πεζά, Κουβανούς, Καταλαγάρι, Άγιες Παρασκιές, Καλλονή, Άγιο Βασίλειο και Χουδέτσι απόλαυσαν το όμορφο Αυγουστιάτικο δειλινό εχθές Τετάρτη στην Πλατεία Δημαρχείου Αρχανών - Αστερουσίων.

Τα παιδιά ποδηλάτισαν στην πλατεία με τη βοήθεια τροχονόμων - αστυνομικών που ρύθμιζαν την κυκλοφορία, μαθαίνοντας έτσι το σωστό τρόπο κυκλοφορίας στο δρόμο αλλά και τα μέσα αυτοπροστασίας τους ποδηλατώντας, έπαιξαν τα βιωματικά παιχνίδια της δράσης "Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor" ενώ οι μεγαλύτεροι ψυχαγωγήθηκαν με τη συμμετοχή τους στο τηλεquiz οδικής ασφάλειας της Τροχαίας Ηρακλείου.

Στο στίβο μάχης “Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor” για τους μικρούς μας φίλους την πρώτη θέση κατέλαβε η Βικτώρια Πεδιαδίτη, τη δεύτερη θέση η Κατερίνα Πρικάκη και την τρίτη θέση η Ασημίνα Κουτσουμπάρη.

Στο τηλεquiz οδικής ασφάλειας για τους ενήλικες την πρώτη θέση κατέλαβε η Αλεξία Αντωνακάκη, τη δεύτερη θέση η Μαρία Μαραγκάκη και την τρίτη θέση η Πόπη Αντωνιδάκη.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος ΚΕΔΑΑ  Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων Χρυσούλα Παπαδάκη ανέφερε:

Καθημερινά νέοι άνθρωποι χάνονται άδοξα στους δρόμους του νησιού μας. Αυτός ο φόρος αίματος είναι επιβεβλημένο να σταματήσει. Η δράση της Τροχαίας Ηρακλείου υποδηλώνει έμπρακτα το ρόλο της, να προφυλάσσει την ανθρώπινη ζωή!

Γι'αυτό λοιπόν είναι στοχευμένες οι ενέργειες του Διοικητή της Τροχαίας Στέλιου Καρακούδη και των αξιόλογων συνεργατών του που μέσα από το project "Ο κος Κ.Ο.Κ στο Survivor" καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να εκπαιδεύσουν τους μελλοντικούς οδηγούς που θα ακολουθούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σεβόμενοι την ανθρώπινη ύπαρξη. Επομένως, τέτοιες δράσεις πρέπει να στηρίζονται και να προωθούνται γι'αυτό και ο Δήμος μας συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Ηρακλείου για τις εκδηλώσεις αυτές, τόσο τη χθεσινή στα Πεζά, όσο και γι'αυτή στις Αρχάνες αλλά και την επόμενη στις 17 /8 στον Πύργο. Ευχαριστούμε για όλα και δηλώνουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες στο έργο σας. 

Τέλος ευχαριστούμε για την χθεσινή εκδήλωση στα Πεζά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεζών για την αμέριστη αρωγή του.

Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας.

Η Πόπη Αντωνιδάκη, Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων δήλωσε:

Ο Κ.Ο.Κ στο Survivor κάνει τον κύκλο του στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Μετά το κέντρο των Αρχανών και το Δημαρχείο των Πεζών έχει ως επόμενη στάση την αυλή του Δημοτικού του Πύργου. Έτσι μικροί μαθητές από όλες τις ενότητες του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να παίξουν με τον κο Κ.Ο.Κ. .

Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων και ειδικότερα η Σχολική επιτροπή Α Βάθμιας εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τροχαία Ηρακλείου, στον Διοικητή της Στέλιο Καρακούδη και την ομάδα του για το έργο που επιτελεί, και επισημαίνει πως η εκπαίδευση δεν τελείται μόνο από το σχολείο αλλά απ' όσους αγαπούν και σέβονται τον άνθρωπο.

Η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πεζών Ελένη Χαλκιαδάκη, υπογράμμισε:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεζών συγχαίρει την προσπάθεια της Τροχαίας Ηρακλείου μέσω του Διοικητή της Στέλιου Καρακούδη και της ομάδας του που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκπαιδεύσουν τους μελλοντικούς οδηγούς του τόπου μας. Με διαδραστικά παιχνίδια και χρήσιμες συμβουλές οι μικροί μας φίλοι ήρθαν σε επαφή με τον Κ.Ο.Κ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεζών ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Ηρακλείου για αυτήν τη δράση, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων για την αρωγή στη σημερινή εκδήλωση.

Επόμενος σταθμός της Καμπάνιας οδικής ασφάλειας … ο Πύργος την πρώτη Τετάρτη μετά της Παναγίας στις 17 Αυγούστου και ώρα 18:30΄ στην αυλή του δημοτικού σχολείου Πύργου.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ