Στο "κόκκινο" η μισή Κρήτη από τα ξημερώματα

Στο "κόκκινο" η μισή Κρήτη από τα ξημερώματα

Τέθηκαν σε εφαρμογή στις 6:00 το πρωί τα περιοριστικά μέτρα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου

Στο "κόκκινο" επίπεδο Β - αυξημένου κινδύνου στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας για τη διασπορά του κορωνοϊού, εντάχθηκε από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα περιοριστικά μέτρα που εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι και ενέκρινε η κυβέρνηση. Έτσι, πλέον στο "κόκκινο" βρίσκεται η μισή Κρήτη καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Παρασκευή και την παράταση των μέτρων στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, όπου επίσης το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία.

Ηράκλειο lockdown

Η επιβολή περισσότερο αυστηρών μέτρων δεν εξέπληξε τους κατοίκους του νομού Ηρακλείου, καθώς για τη συντριπτική πλειονότητά τους το "κοκκίνισμα" της περιφερειακής ενότητας, λόγω της αύξησης των ενεργών κρουσμάτων και του πλήθους των μολύνσεων της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, έπρεπε να είχε εφαρμοστεί ήδη από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, την περασμένη Πέμπτη, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Livetalks το είχε ξεκαθαρίσει: "Στο Ηράκλειο θα ακουμπήσετε το όριο του να κοκκινίσετε περαιτέρω ... το Ρέθυμνο έχει μέλλον ενώ Χανιά και Λασίθι είναι ασφαλή".

Lockdown Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 70 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη εκ των οποίων τα 45 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με τη γεωγραφική κατανομή της Κρήτης να διαμορφώνεται ως εξής:

  • Χανιά: 6
  • Ρέθυμνο: 17
  • Ηράκλειο: 45
  • Λασίθι: 2

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Παρασκευής για την εξέλιξη των επιδημιολογικών φαινομένων ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το σκεπτικό της επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων:

Τα μέτρα που ισχύουν

Όσον αφορά στα μέτρα που εφαρμόζονται στις περιοχές του "κόκκινου" επιπέδου Β, αυτά υπενθυμίζεται πως είναι τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • τηλεκπαίδευση για τα λύκεια
  • πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και
  • κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ