Στο "περίμενε" ως και 5 χρόνια για χειρουργείο στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Τι λέει στο Cretalive o πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΣΥ του νομού, Αλέξανδρος Καφετζάκης, με αφορμή την "χιονοστιβάδα" παραπόνων

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες με αφορμή όσα έγραψε το Cretalive για την περίπτωση ασθενή στο Ηράκλειο ο οποίος περιμένει σχεδόν ένα μήνα να χειρουργηθεί.

Τα δεκάδες μηνύματα έρχονται το ένα μετά το άλλο από τους αναγνώστες μας αναφορικά με περιστατικά ασθενών που περιμένουν έως και μήνες προκειμένου να χειρουργηθούν και από ότι φαίνεται αυτό αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

«Η αναμονή σε πολλές ειδικότητες ξεπερνάει τους έξι μήνες και σε κάποιες άλλες φθάνει τα 4 έως και 5 χρόνια» επιβεβαιώνει μιλώντας στο Cretalive ο κ. Αλέξανδρος Καφετζάκης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου.

Επίσης, ο ίδιος υπογραμμίζει το ζοφερό τοπίο στον τομέα της Υγείας όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια λέγοντας ότι: «Το Βενιζέλειο μετατρέπεται σιγά σιγά σε Κέντρο Υγείας Πολυτελείας κι αυτό είναι κάτι το οποίο η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Ηρακλείου το φωνάζει εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια και προειδοποιεί καθημερινά. Δυστυχώς δεν ακουγόμαστε από κανέναν αλλά ακόμα πιο δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε στην πράξη. Σήμερα ένα ιστορικό νοσοκομείο όπως το Βενιζέλειο όταν φθάνει να διαθέτει μόνο δύο χειρουργικές αίθουσες κάθε μέρα είναι σαφές ότι η υποβάθμιση του είναι κάτι παραπάνω από πασιφάνης».

Ο κ. Καφετζάκης υπογραμμίζει επιπλέον ότι: «Αν παραμείνει η κατάσταση και οι μισθοί ίδιοι το μόνο που θα γίνεται είναι να φεύγουν όλο και περισσότεροι γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία και να αποψιλώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας μέχρι που να εξαφανιστεί τελείως. Υπάρχει πλήρης απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, μία στροφή στον ιδιωτικό τομέα και πολύ σύντομα το ΕΣΥ, όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα και λειτουργεί από το 1983, θα είναι πια παρελθόν».

Το πώς έφθασε η κατάσταση σχεδόν στο μη περαιτέρω για τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης και όχι μόνο, ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν, τί συμβαίνει με τους αναισθησιόλόγους και ποια ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης μπορείτε να το ακούσετε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του ΕΣΥ νομού Ηρακλείου κ. Αλέξανδρο Καφετζάκη στο ηχητικό που ακολουθεί.

 

Δείτε επίσης:

Περιμένει εδώ και 26 μέρες να χειρουργηθεί στο ΠΑΓΝΗ!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ιατρικοί σύλλογοι Κρήτης για τα νοσοκομεία

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ