«Θα μπορούσε να γίνει διαφορετικός χειρισμός από τον Ιεράρχη»!

Σε ανάλογες περιπτώσεις έμπειροι Ιεράρχες τι πράττουν;

Πολλή κουβέντα αλλά και πολλή σκόνη σηκώθηκε για το θέμα του χειρισμού της νεκρώσιμης ακολουθίας για τη 17χρονη Νικολέτα στο Μοχό και την απόφαση της τοπικής Μητρόπολης να μην επιτρέψει να διαβαστεί το Ευαγγέλιο. Ήταν ορθή ή όχι η στάση της εκκλησίας και τι κάνουν άλλοι Μητροπολίτες στη θέση του Γεράσιμου, διότι προφανώς στην Κρήτη των ρεκόρ στις αυτοκτονίες και η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δεν είναι σπάνια!

Σε ανάλογες περιπτώσεις έμπειροι Ιεράρχες τι πράττουν; Πώς αντιδρούν Ποιμενάρχες όταν στα όρια των Εκκλησιαστικών τους Επαρχιών καλούνται να τελέσουν την εξώδιο ακολουθία ενός αυτόχειρα!

Αφού, λοιπόν, επικοινωνήσαμε με εκκλησιαστικούς κύκλους, ενημερωθήκαμε πως σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας, η θέση της Εκκλησίας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρη και προβλέπει ιδιαίτερο τυπικό. Ωστόσο, εκτός από το γράμμα της Εκκλησίας υπάρχει και η ανθρώπινη διάσταση και μας τόνισαν πως η εκκλησία δεν θα βρεθεί απέναντι στις οικογένειες που υποφέρουν και πρέπει να διαχειριστούν τον πόνο της απώλειας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αναζητείται φόρμουλα, μέσα από την έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών, προκειμένου να μη δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις στις τοπικές κοινωνίες και σίγουρα για να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οι οικογένειες όσων έχουν κάνει το απονενοημένο!

 

Δείτε επίσης:

Μητροπολίτης Γεράσιμος στο Cretalive: «Κανείς δεν αγαπάει τους ανθρώπους περισσότερο από την Εκκλησία»

 

Ξεσπούν οι συγγενείς της Νικολέτας: «Δεν μας έψαλλαν το αγγελούδι μας»

Θρήνος για τη 17χρονη Νικολέτα, οργή για τη Μητρόπολη

Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης Νικολέτας - Ψυχολόγοι σήμερα στο Λύκειο Μοχού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ