Ξεκινούν έργα ανάπλασης στην Αγία Πελαγία με 350.000 ευρώ από τον Δήμο Μαλεβιζίου

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Πυρετός προετοιμασιών για να προλάβουν την έναρξη της τουριστικής σεζόν

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν ξεκινούν έργα ανάπλασης στην Αγία Πελαγία μετά τη φονική πλημμύρα, του περασμένου Οκτωβρίου, που κόστισε τις ζωές δύο ανθρώπων.

Ειδικότερα, τα έργα ξεκινούν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες και αφορούν στην ανάπλαση της Αγίας Πελαγίας από το ύψος του πάρκινγκ μέχρι και την παραλία. Στο συγκεκριμένο χώρο πρόκειται να γίνει πλακόστρωση, θα μπει νέος φωτισμός καθώς και παγκάκια, όπου χρειάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, ήταν αίτημα των κατοίκων η συγκεκριμένη ανάπλαση αλλά στο παρελθόν είχε εκπονηθεί ειδική μελέτη από τον δήμο για τη συγκεκριμένη ανάπλαση.

Έτσι, μέσα στον Μάρτιο θα ξεκινήσουν τα έργα ενώ ο ανάδοχος έχει δεσμευθεί ότι η ολοκλήρωσή τους θα γίνει σε χρόνο -ρεκόρ.

Ο ΑΔΜΗΕ καλύπτει το ποσό της ανάπλασης

Σημειώνεται ότι πριν τρία χρόνια υπήρξε συμφωνία για το μεγάλο καλώδιο (ηλεκτρική διασύνδεση από την Αττική στην Κορακιά, στο Φόδελε). Τότε ο ΑΔΜΗΕ δεσμεύθηκε για κάποια ανταποδοτικά έργα στο δήμο Μαλεβιζίου.

Από το συνολικό ποσό που διεκδίκησε και που πήρε ο Δήμος Μαλεβιζίου ως αντισταθμιστικά οφέλη από τον ΑΔΜΗΕ, αποφασίστηκε ότι ένα μέρος του  350.000 ευρώ  συγκεκριμένα, να καταλήξουν στο έργο της Αγίας Πελαγίας, τα οποία και επιστρέφουν προς όφελος των πολιτών.

 

Παράλληλα, ο δήμος Μαλεβιζίου έχει προβεί σε σειρά αιτήσεων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για έργα σε φράγματα ανάσχεσης, αντιπλημμυρικά, αποκαταστάσεις κτλ. ωστόσο μέχρι και σήμερα ουδεμία ανταπόκριση έχει υπάρξει από την πλευρά του ΥΠΕΣ προς τον δήμο.

Πότε ξεκινούν οι αφίξεις τουριστών στην Αγία Πελαγία

Οι πρώτες αφίξεις τουριστών στην περιοχή έχουν προγραμματιστεί για αρχές με μέσα Απριλίου συνεπώς ο χρόνος πιέζει για τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Διότι, εκτός από την ανάπλαση, παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν και στο αντιπλημμυρικό έργο της Αγίας Πελαγίας όμως το χρονοδιάγραμμα εκκίνησης των εργασιών παραμένει άγνωστο προς το παρόν καθώς εκκρεμούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκονται και οι επιχειρηματίες της περιοχής καθώς ετοιμάζουν τα καταστήματά τους όσοι δεν το είχαν κάνει ήδη. «Κάποιοι έκαναν επισκευές, κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες όμως περίμεναν το ποσό της επιχορήγησης ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες. Και όντως σε κάποιους καταστηματάρχες πιστώθηκε ήδη το 25% της επιχορήγησης» δήλωσε στο cretalive η Μαρίνα Καρούζου, πρόεδρος Συλλόγου Εμπόρων Αγίας Πελαγίας.

 

**κεντρική φωτογραφία από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο

 

Δείτε επίσης

Αγία Πελαγία: «Περιμέναμε παρεμβάσεις, μείναμε στις υποσχέσεις»

Βγάζουν από τη θάλασσα τα αυτοκίνητα που παρέσυρε η κακοκαιρία - Δείτε εικόνες!

Αγία Πελαγία: Πλήρης η καταστροφή, σε απόγνωση οι κάτοικοι

Αγία Πελαγία: Απελπισία στο φημισμένο θέρετρο – Η καταστροφή από ψηλά

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ