Airbnb: Αύξηση 8,3% στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα το β΄ τρίμηνο του 2026

Οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 14.574.464, από 3.265.579 στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη Eurostat

Αύξηση στις διανυκτερεύσεις τουριστών σε καταλύματα Airbnb στην Ελλάδα, που κλείστηκαν μέσω πλατφορμών όπως Airbnb, Booking και Expedia, παρουσιάζουν τα στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τη Eurostat, για το δεύτερο τρίμηνο του 2026, η αύξηση στη χώρα μας έφτασε το 8,3% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2025. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο στα airbnb της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η αύξηση διαμορφώθηκε στο 5,3%.

Στις επτά χώρες της ΕΕ με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κατά το β΄ τρίμηνο -Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Πολωνία- ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε το β΄ τρίμηνο του 2026 και στις επτά περιπτώσεις.

Η Πολωνία με 8,9%, η Ελλάδα με 8,3% και η Ιταλία με 8,1% κατέγραψαν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης εντός της ομάδας αυτής. Οι υπόλοιπες τέσσερις χώρες σημείωσαν μικρότερες αυξήσεις: η Γερμανία 6,5%, η Γαλλία 6,2%, η Πορτογαλία 2,6% και η Ισπανία 1,9%.

Κατά το α΄ τρίμηνο του 2026, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 3.265.579 διανυκτερεύσεις, αριθμός αυξημένος κατά 14,9% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2025. Τέλος, στο β΄ τρίμηνο του 2026, οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 14.574.464, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 8,3%.

Κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2026, καταγράφηκαν συνολικά 258,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα που είχαν κρατηθεί μέσω των τριών διαδικτυακών πλατφορμών οι οποίες ανταλλάσσουν δεδομένα με τη Eurostat.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 13,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις ή 5,3% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2025. Σε σύγκριση, μάλιστα, με το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η αύξηση φτάνει το 23,9%, δηλαδή 50 εκατομμύρια επιπλέον διανυκτερεύσεις.

Ωστόσο, ο ρυθμός διέφερε από χώρα σε χώρα: Η Μάλτα είχε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις διανυκτερεύσεις, με 25%, ενώ ακολούθησαν η Σλοβακία με 17% και η Σλοβενία με 12,9%. Στον αντίποδα, τέσσερις χώρες κατέγραψαν πτώση σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2025: η Ισλανδία με -4,5%, η Αυστρία με -3,0%, η Κύπρος με -2,4% και η Ουγγαρία με -2,0%.

Παρά τις εξαιρέσεις αυτές, ο ευρύς χαρακτήρας της ανόδου υπογραμμίζει την ισχυρή και διαρκή επέκταση του κλάδου των καταλυμάτων βραχυχρόνιας διαμονής σε ολόκληρη την ΕΕ.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση