"Δώσετε πολλά στους λίγους, αντί λιγότερα σε περισσότερους"

"Δώσετε πολλά στους λίγους, αντί λιγότερα σε περισσότερους"

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Αγαπητό Cretalive, 
 
σας κοινοποιώ επιστολή μου στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία. 
 
 
"Αξιότιμε κ. Αρναουτάκη, 


 
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά και την Περιφέρεια, για την ευκαιρία που δώσατε, για μια οικονομική ανάσα σε αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις του νησιού μας, εν μέσω της πανδημίας. Δυστυχώς, η δική μου επιχείρηση δεν κατάφερε να επιχορηγηθεί. Το ποσοστό που συγκέντρωσα ήταν 67,41 και η τελική βάση διαμορφώθηκε στο 67,9 με αποτέλεσμα να μην πιάσω και εγώ μια σανίδα σωτηρίας. 


 
Χιλιάδες επιχειρήσεις απευθυνθήκαμε σε ιδιώτες, πληρώσαμε (σε κάποιες περιπτώσεις εως και 400€ ή λίγο μικρότερα ποσά με ποσοστό προμήθειας στην περίπτωση επιτυχίας, για το μελετητή) προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε κάποιους πόρους για την επιβίωση μας. 
 
Ρισκάραμε και τελικά χάσαμε χρήματα που δεν μας περίσσευαν. Έχω μια ερώτηση να σας απευθύνω. 

Αφού το πακέτο στήριξης ήταν συγκεκριμένο,  «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» για ποιο λόγο δεν κατεβάσατε το ανώτατο όριο των 40.000€ σε 30.000 ή 20.000€ έτσι ώστε να καταφέρουν να επωφεληθούν πολύ περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις; 
 
Προτιμήσατε να δώσετε πολλά στους λίγους, αντί λιγότερα σε περισσότερους. Γιατί;
Παρακαλώ δώστε μου μια σαφή απάντηση, για όλους εμάς που μείναμε εκτός.
 
Σας ευχαριστώ,
 
Μ.Θ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ